Producten
Blog_banner_30_bedrukte_koffiebekers.jpg

Bedrukte koffiebekers, zo (s)maak je het verschil!

03-03-2020

Je begint je dag op kantoor met een goede bak koffie. Je neemt het bekertje mee naar je werkplek en gaat verder met het moeilijke vraagstuk van gisteren. Waar haal ik nou zo snel een verpakkingsspecialist vandaan? Al peinzend neem je een slok koffie en je oog valt op de tekst op het bekertje.

Lees meer

Blog_banner_31_duurzaam_inpakpapier.jpg

Duurzaam inpakpapier

21-01-2020

Bij Eggink verpakkingen houden wij ons continu bezig met verduurzamen van onze producten. Ook bij het kiezen van inpakpapier wordt gelet op de aanwezigheid van het zogeheten FSC label en het 100% recycled FSC label. In deze blog gaan wij hier wat verder op in. 

Lees meer

Blog_Banner_32_einde_van_wegwerpplastic.jpg

Het einde van wegwerpplastic - wat nu? Het alternatief...

20-01-2020

Wegwerpplastic mag in de Europese Unie straks niet meer verkocht worden. Vanaf 2021 geldt er een verbod op wegwerpplastic en dan met name op de plastic rietjes, bekers en bestek dat maar één keer gebruikt kan worden. Ondernemers moeten dan razendsnel overgaan op bio disposables. Momenteel wordt er druk gezocht naar duurzame alternatieven die niet alleen biologisch afbreekbaar zijn, maar ook vetwerend. Ook wordt er gezocht naar een betaalbaar alternatief op wegwerpplastic, zodat de uiteindelijke prijzen voor de consument nagenoeg hetzelfde kunnen blijven. Daarnaast moet het ook nog steeds mogelijk blijven om de producten te bedrukken met logo en/of naam.

Lees meer

Blog_Banner_33_brievenbusdoos.jpg

Wanneer kun je een brievenbusdoos gebruiken?

10-04-2018

Verzendverpakkingen zijn er in veel verschillende soorten en maten. De opkomst van de webshops inspireerde ons een tijd geleden al tot het schrijven van het blog ‘De verzendverpakking: een tweede kans voor een eerste indruk’. Maar wat zijn precies de voordelen van een brievenbusdoos? In deze blog lees je alles over het gebruik van deze praktische doos en voorzien we je van de nodige weetjes.


Lees meer

Blog_Banner_34_winkel_beginnen_benodigdheden.jpg

Ik begin een winkel! Wat heb ik allemaal nodig?

23-05-2017

Als je een eigen winkel gaat beginnen is de lijst met zaken waar je aan moet denken bijna eindeloos! Het belangrijkste om mee te beginnen is o.a. een pand op een goede locatie, voorraad en een aantrekkelijke aankleding van je winkel. Daarnaast zijn het juist de kleine dingen die het hem doen; de details. Om het jou makkelijk(er) te maken hebben wij een aantal musthaves op het gebied van verpakken en winkelinrichting op een rijtje gezet. Misschien brengen we je nog op ideeën!

Lees meer

Blog_Banner_35_verzendverpakking.jpg

De verzendverpakking: de tweede kans voor een eerste indruk!

22-03-2017

E-commerce, we weten er alles vanaf! Online shoppen, het gaat inmiddels bijna 24/7 door en groeit nog steeds. De ene na de andere webshop wordt gelanceerd en de koper googlet, kijkt en vergelijkt er flink op los voordat hij overgaat tot het plaatsen en afrekenen van een bestelling. Voor iedere ondernemer met een webshop is het dus van groot belang om niet alleen op het internet (of beter gezegd in Google en op verschillende social media) zichtbaar aanwezig te zijn, maar ook daarna.

Lees meer

Blog_Banner_36_inpakpapier_cadeaupapier.jpg

Inpakpapier of cadeaupapier? Maak de juiste keuze!

23-01-2017

Is jouw reactie op de vraag ‘inpakpapier of cadeaupapier?’ ook ‘Huh, dat is toch hetzelfde?!’ Maak je niet druk, het klopt inderdaad, er zit geen verschil tussen inpakpapier en cadeaupapier. Toch zijn er vele verschillende soorten inpakpapier (voor het gemak gebruiken we deze term)! In deze blog geven wij jou verschillende tips waar je op moet letten bij de keuze van het papier.

Lees meer

Blog_Banner_38_voorbereid_feestdagen.jpg

Ga goed voorbereid de feestdagen tegemoet

23-11-2016

De drukke Sinterklaastijd gaat naadloos over in de kerstdrukte. De periode rond Kerstmis is de meest magische tijd van het jaar. De donkere dagen en vooral lange avonden worden sfeervol en gezellig door veel kaarsen, kerstversiering en verlichting binnens- en buitenshuis.

Lees meer

Blog_Banner_39_heerlijk_avondje_sint.jpg

Heerlijk avondje is gekomen…..

20-10-2016

Mede door de lange nazomer met prachtig weer lijken Sinterklaas en Pakjesavond nog heel ver weg. Niets is minder waar! Voor je het weet sta je alweer te zwoegen op het inpakken van de vele Sinterklaas geschenken. In deze blog geven we je een aantal tips om het inpakken in deze drukke tijd makkelijker te maken!

Lees meer

Blog_Banner_41_Sealed_air.jpg

Sealed Air: opvullen en beschermen met luchtverpakkingen!

12-04-2016

Sealed Air biedt een hoogwaardige bescherming van producten tijdens het vervoer met behoud van de optimale prestaties, zodat de goederen onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomen. Er is speciale aandacht besteed aan de meest milieuvriendelijke methoden bij het ontwikkelen van deze verpakkingslijn.

Lees meer

Blog_Banner_42_wijziging_wet_plastic_draagtassen.jpg

Gewijzigde wet- en regelgeving rondom weggeven gratis plastic draagtassen ingegaan

28-01-2016

1 januari jl. is de gewijzigde wet- en regelgeving rondom het gratis weggeven van plastic draagtassen ingegaan. Er is veel om te doen zowel aan de kant van consument als aan de kant van de winkelier. Enkele voorbeelden van vragen die regelmatig aan ons gesteld worden zijn:

Lees meer

Blog_Banner_43_autolock_doos.jpg

De autolock doos: dé snelle en efficiënte oplossing voor ieder magazijn!

25-01-2016

Dozen zijn in vele verschillende soorten en maten leverbaar, ook bij Eggink verpakkingen. Door de uitgebreide keus is het vaak lastig om de juiste maten te kiezen die de juiste kwaliteit hebben én makkelijk en snel te gebruiken zijn. Hierdoor staan er in veel magazijnen een groot aantal verschillende maten en soorten dozen. Zonde van de ruimte en het geld om deze verpakkingsmaterialen op voorraad te houden.

Lees meer