Producten
Blog_beelden_24_etiketten_stickers_labels.jpg

De veelzijdigheid van etiketten, stickers en labels

20-07-2020

Een cadeau pak je in met inpakpapier waarna je het kunt opleuken door het te versieren met linten. Met een etiket geef je het geschenk vervolgens de finishing touch én een boodschap mee. Dat maakt een etiket niet alleen een blikvanger maar ook functioneel wanneer je het voorziet van een logo en adresgegevens of een wens wil overbrengen.


Wat zijn nog meer de voordelen van het gebruik van een etiket, een sticker of label?

Zo hebben we tegenwoordig steeds meer te maken met het versturen van een geschenk. Dit wil je zo efficiënt mogelijk verpakken en het liefst in zo weinig mogelijk tijd. Maar, de manier waarop je het verstuurt naar je klant laat een indruk achter en is uiteindelijk wel je visitekaartje. Etiketten, stickers en labels bieden de mogelijkheid om een geschenk op een eenvoudige manier een persoonlijke en vrolijk versierde 'touch' mee te geven.

Een ander voordeel van een etiket is dat het nagenoeg gewichtloos is en plat. Het neemt geen extra ruimte in beslag en tóch zorg je voor de nodige opvalwaarde.


Etiketten zijn er in verschillende vormen en maten 

Als je ons assortiment etiketten bekijkt zie je al snel de vele verschillende vormen en maten. Ronde, vierkante en rechthoekige vormen zijn de meest voorkomende en zitten daarom standaard in ons assortiment. Voor de labels geldt hetzelfde, al zijn hier de rechthoekige de meest verkochte vorm. Voor bijna elk thema hebben we wel een passend etiket of label. Mocht je zelf een heel ander idee hebben over een etiket of label en iets willen laten ontwerpen? Geef je wens aan ons door en we maken voor jou een etiket of label op maat!  

Dit zijn de meest voorkomende etiketten


✔ Het informatieve etiket
✔ Het wensetiket
✔ Stickers zonder tekst
✔ Kortings- en actiestickers

Het informatieve etiket
Dit etiket wordt voorzien van informatie. Deze informatie bevat bijvoorbeeld de bedrijfsgegevens in de huisstijl van je winkel of bedrijf. Het leuke aan dit soort etiketten is dat de mogelijkheden wat betreft de bedrukking en de vorm heel divers zijn! Zo is het nóg beter af te stemmen op je eigen smaak. Heb je voorkeur voor het gebruik van meerdere opdrukkleuren en/of wil je de opdruk in de combinatie mat én glans? Wellicht wil je er een afbeelding op laten drukken. Het kan allemaal! Ook de stansvormen worden steeds uitgebreider. Neem gewoon eens contact op, we helpen je graag bij het maken van een keuze.

Het wensetiket
Een wensetiket bevat vaak een tekst of een iconisch beeld (zoals een klavertje vier of een hartje). Ze zijn er voor allerlei verschillende gelegenheden zoals voor verjaardagen, Valentijn, Vaderdag en Moederdag, Pasen, Sint, Kerst, zwangerschap, geboorte, beterschap, etc. Vandaar dat wij ze ook wel gelegenheidsetiketten noemen.

Stickers zonder tekst
Een sticker zonder tekst noemen we hier apart omdat stickers of etiketten ook vaak als onderdeel van een combinatie aan stickers gebruikt worden. Een voorbeeld van een sticker zonder tekst is een sticker met een bepaalde (huisstijl-) kleur of een patroon als stippen of strepen. Zo zou je op een geschenk bijvoorbeeld een combinatie van etiketten kunnen plakken waarvan er 1 als ondergrond gebruikt wordt, 1 een patroon en 1 een wens bevat. Op deze manier kun je spelen met de verschillende soorten dessins, kleuren en vormen. Maak het eigen voor een opvallend effect. Helemaal hip!

Kortings- en actiestickers
Deze stickers zijn vaak de meest in het oog springende stickers door met name de felle kleuren. De opvalwaarde is hier van groot belang. Ze zijn ervoor om een korting aan te geven of de klant te attenderen op een bepaald actieproduct. Wij verkopen deze etiketten zowel met als zonder opdruk. Bekijk ze in onze webshop!


Al onze mooie cadeaus en ideeën laten we ook zien op Instagram. Volg jij ons al?