Producten

Eggink duurzaam

Bij Eggink verpakkingen is duurzaamheid erg belangrijk, niet alleen in de keuze van onze materialen, maar ook in onze verwerkingsprocessen. Wij streven ernaar onze werkzaamheden steeds efficiënter, innovatiever en milieuvriendelijker te maken. Maar wat houdt ‘duurzaam’ precies in, en hoe kun je zelf duurzaam verpakken en verwerken? We delen graag enkele praktische tips en vertellen je graag over ons assortiment met duurzame verpakkingen.


Wanneer is een verpakking duurzaam?

Een verpakking wordt als duurzaam beschouwd wanneer deze: 

  • Minimale milieu-impact heeft;
  • Het gebruik van verpakkingsmaterialen reduceert;
  • Gemaakt is van recyclebare of herbruikbare materialen;
  • Minimaal afval produceert tijdens de productie;
  • Zo weinig mogelijk restafval achterlaat na gebruik.
  •  

 

Duurzaam verwerken: minder afvalverspilling door hergebruik van dozen en kartonafval met de kartonshredder 

Een van de oplossingen die wij hiervoor gebruiken is de kartonshredder. Ook wij hebben dagelijks een hoop kartonafval te verwerken. Laat je het afvoeren, dan zijn hier kosten aan verbonden en gooi je in principe hoogwaardig opvul- en beschermingsmateriaal weg.

Onze kartonschredder is een sleuteloplossing in het reduceren van afval. Dit apparaat zet kartonafval om in nieuw, nuttig opvul- en beschermingsmateriaal, waardoor afvalstroom wordt verminderd en verwerkingskosten worden bespaard. 


Karton laten afvoeren?

Wij willen graag in contact komen met bedrijven die van hun afvalkarton af willen. Met behulp van de shredder willen we ons steentje bijdragen aan het milieu en het afvalkarton verwerken naar opvul- en beschermingsmateriaal. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)543-491321 of mail naar industrie@eggink-verpakkingen.com.


Dozen sluiten met papier tapePapiertape

Voor het sluiten van dozen gebruiken we bij Eggink papiertape. Deze tape, vervaadigd uit kraftpapier met een natuurlijke rubberlijm, biedt sterke kleefkracht en is volledig recyclebaar. 

Dit papier tape (rollen à 50 mtr) verkopen we t.b.v. de veelgebruikte handdozensluiter (tape dispenser), maar je vindt het in onze webshop ook op rollen van 500 meter. Deze grotere rollen zijn te gebruiken voor dozensluitmachines.


Duurzaam inpakpapier

Gerecycled inpakpapier

Gerecycled inpakpapier is een duurzame keuze voor het verpakken van cadeaus en producten. Dit type papier wordt gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor het bijdraagt aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Gerecycled inpakpapier is net zo stevig en veelzijdig als traditioneel inpakpapier, maar met een veel kleinere ecologische voetafdruk. Het is beschikbaar in diverse kleuren en patronen, perfect voor elke gelegenheid.

FSC-gecertificeerd inpakpapier

FSC-inpakpapier wordt geproduceerd uit duurzaam beheerde bossen en ondersteund door de Forest Stewardship Council. Inpakpapier dat een FSC certificatie heeft verzekert dat de ecologische en sociale normen worden nageleefd tijdens het productieproces. Lees hier meer over de FSC-certificering: https://nl.fsc.org/nl-nl

Inpakken met graspapierGraspapier

Graspapier is een milieuvriendelijk papier dat wordt gemaakt van grasvezels. Het gras dat hiervoor wordt gebruikt, groet snel en heeft weinig water en bestrijdingsmiddelen nodig, wat het een duurzame grondstof maakt. Tijdens de productie van graspapier worden minder energie en chemicaliën verbruikt in vergelijking met traditioneel papier dat van houtvezels wordt gemaakt. Graspapier heeft een unieke textuur en een natuurlijke uitstraling.

Suikerbietenpapier

Suikerbietenpapier is een ander duurzaam alternatief voor traditioneel papier, gemaakt van de vezels van suikerbieten. Suikerbieten worden voornamelijk verbouwd voor de productie van suiker, maar de pulp die overblijft na de extractie van suiker kan worden gebruikt om papier te maken. Dit maak suikerbietenpapier een vorm van upcycling, waarbij restproducten nuttig worden hergebruikt. De productie van suikerbietenpapier verbruikt minder energie en water dan de productie van houtpulp papier. Bovendien helpt het gebruik van suikerbietenvezels om de hoeveelheid afval in de landbouwsector te verminderen.


Suikerriet snackbakken en kartonnen snackbakken zonder coating

Suikerriet snackbakken worden vervaardigd uit bagasse, het restmateriaal van suikerrietproductie. Deze bakken zijn volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor het verminderen van plastic afval. Ze zijn stevig, hittebestendig en perfect voor warme en koude snacks.

Kartonnen snackbakken zonder coating zijn eveneens een duurzaam alternatief. Gemaakt van hernieuwbare houtvezels, zijn deze bakken volledig recyclebaar en composteerbaar. Zonder de gebruikelijke plastic coating zijn ze milieuvriendelijker en behouden ze toch hun sterkte en functionaliteit.


Herbruikbaar plastic bestek

Herbruikbaar plastic bestek is een milieuvriendelijke keuze voor duurzaam dineren. Dit type bestek is gemaakt van hoogwaardig, stevig plastic dat meerdere keren in de vaatwassen kan. Hierdoor wordt de noodzaak voor wegwerpbestek verminderd, wat bijdraagt aan minder plastic afval. Herbruikbaar plastic bestek is ideaal voor evenementen, picknicks en dagelijks gebruik, dankzij de duurzaamheid en het gebruiksgemak. Lees hier meer over ons herbruikbare plastic bestek! 


Nano machinewikkelfolie Nano machinewikkelfolie

Nanofolie is een ultradunne, sterke folie die het gebruik van verpakkingsmaterialen vermindert en de stabliteit van het transport verbetert, wat leidt tot minder productbeschadigingen en efficiëntere logistiek. Nano wikkelfolie biedt dezelfde kwaliteit als de normale folie, maar is een stuk dunner en wordt volledig vervaardigd uit recyclebaar polyethyleen. Lees hier meer over de bijzondere eigenschappen van Nano wikkelfolie. 


Houtwol en bio opvulchips als opvulmateriaal 

Houtwol is een natuurlijk, biologisch afbreekbaar materiaal dat een uitstekende bescherming biedt. Houtwol is volledig composteerbaar en dus een milieuvriendelijk alternatief voor synthetische opvulmaterialen. 

Bio opvulchips is vervaardigd uit natuurlijke materialen en biedt een duurzaam alternatief voor plastic opvulmaterialen. De bio opvulchips zijn volledig biologisch afbreekbaar. Wil je meer weten over de shredder of duurzame verpakkingen?

Voor meer informatie over onze duurzame(re) verpakkingsoplossingen, onze kartonschredder of andere producten uit ons assortiment, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via de mail of telefoon. Onze webshop biedt een breed scala aan verpakkingen.


Bij Eggink verpakkingen zetten we ons in voor het bevorderen van een duurzamere wereld door het implementeren van eco-vriendelijke materialen en processen in al onze producten. Samen kunnen we een verschil maken in de wereld van verpakkingen.