Producten
Blog_beelden_29_webshop_cadeau_inpakken.jpg

Ik heb een webshop, maar hoe pak ik een cadeau leuk in?

30-03-2020

In een tijd waarin webshops de consument voorzien van gemak, snelheid en een groot assortiment, wordt er ook van de webshop verwacht dat het gekochte artikel leuk ingepakt kan worden, zodat het na ontvangst gelijk meegenomen kan worden naar de verjaardag of het feestje.

En misschien bied je zelfs als service aan om het cadeau – prachtig ingepakt en al - rechtstreeks te verzenden naar de ontvanger (een soort van dropshipping)!

Webshopcadeaus ingepakt verzenden is een mooie vorm van service en als je dit goed aanpakt, dan zorg je gegarandeerd voor herhalingsorders, want gemak dient de mens.

Maar inpakken om het vervolgens ook nog te versturen, dat vergt wel wat creativiteit van de webshopondernemer. Het cadeau dient immers onbeschadigd bij je klant binnen te komen en je wilt niet dat je zorgvuldig gemaakte strik plat of kapot aankomt. Het is toch ook je visitekaartje.

Een grote volumineuze strik is prachtig en zeer geschikt als je inpakt in een winkel en het aan de klant meegeeft in een tas. Helaas is dit niet praktisch als je een cadeau wilt versturen vanuit je webshop. De kans dat de strik net zo mooi overkomt als dat je deze hebt gemaakt, is klein.

Hoe pak je dat nou aan?

Onze inpakexperts Marja en Debbie leggen je het haarfijn uit en we hebben tevens een filmpje gemaakt waarin we je laten zien hoe je snel een verpakking maakt voor een cadeau dat verzonden dient te worden.


Wat heb je nodig?

Cadeaupapier

Leuk touw of mooi lint

Etiket of label


Cadeaupapier

Bij Eggink Verpakkingen bieden we sinds kort cadeaupapierrollen aan van 50cm breed met een lengte van 50 meter papier. Dit is ideaal voor de kleine webshopondernemer die af en toe de vraag krijgt om een cadeau in te pakken. Met een 50 meter rol zit je niet voor langere tijd vast aan hetzelfde dessin, maar kan je bijvoorbeeld per

seizoen of gelegenheid afwisselen, waardoor je niet hoeft te kijken naar algemeen dessin dat het hele jaar gebruikt kan worden.


Leuk touw of mooi lint

In het assortiment van Eggink Verpakkingen hebben we veel soorten lint, touw, stoflint en garen om te gebruiken voor de cadeauverpakking van je webshopgeschenk. Neem eens een kijkje in ons assortiment! In plaats van een grote volumineuze strik maak je nu een platte decoratie, bijvoorbeeld door het lint of touw om het cadeau te wikkelen. Op deze manier kan je het straks makkelijker verzenden en loop je minder risico dat je strik gekreukt raakt. Wikkel het lint of touw om de met cadeaupapier ingepakte verpakking.


Etiket of label

We hebben veel verschillende hanglabels met leuke opdruk en teksten voorradig, maar ook etiketten voor verschillende gelegenheden en vormen en maten in ons assortiment om jouw cadeau op te leuken. Gebruik een van onze mooie labels of etiketten en plak het over het touw of lint. Een beetje scheef en schuin geeft een speels effect. Een combinatie van een gelegenheidsetiket met een label is ook erg leuk!

Zorg dat je het cadeau zo plat mogelijk inpakt, dat betekent geen grote strik, maar juist het wikkelen van soorten touw en lint om het cadeau heen. Plak vast met een etiket en klaar is kees!


Creatief team

Bij Eggink beschikken wij over een enthousiast en creatief team dat ervoor zorgt dat onze collectie steeds weer vernieuwend is. Niet alleen bij de leveranciers wordt inspiratie opgedaan, natuurlijk ook online en op beurzen. Soms hebben we een bepaald idee of ergens iets gezien, maar dan willen we het toch net anders. In dat geval gaan we met onze moodboarden, schermafbeeldingen, foto's, stofjes en patronen naar onze ontwerpafdeling. Zij ontwerpen alles precies zoals we dat bedacht hadden of zelfs nog mooier! Een paar weken later komen de zelf ontworpen etiketten, labels, cadeaubonnen, draagtassen, etc. binnen. Niet alleen handig voor ons, maar ook voor jou!

Heb je zelf een idee voor je eigen, bedrukte draagtas, wil je je logo op een etiket bedrukt hebben, een waardebon laten maken, visitekaartjes, briefpapier, zelfs een markies bijvoorbeeld... Laat het ons weten en vraag gerust naar de mogelijkheden.