Producten

Bedrijfsovername en 65-jarig jubileum

12-2021

Robert te Focht nieuwe directeur Eggink Verpakkingen


WINTERSWIJK - Sinds augustus van dit jaar is Robert te Focht de nieuwe directeur van Eggink Verpakkingen aan de Ambachtsstraat 32/75 in Winterswijk. Tot die tijd heeft hij hier vele jaren als bedrijfsleider industrie gewerkt. In 2017 heeft Te Focht al een periode de functie van directeur Dinant Eggink waargenomen.In 1956 is de vader van Dinant begonnen met venten langs de winkels met verpakkingsmateriaal. In 1980 namen Dinant en Alice Eggink het bedrijf over en was het tijd voor een uitbreiding van het assortiment met luxer en moderner verpakkingsmateriaal en werd ook het klantenbestand uitgebreid. Te Focht: “In 2019 zijn de plannen ontstaan om het bedrijf over te nemen en dit jaar is het een feit geworden. Voordeel bij de overname was dat ik het bedrijf van binnen en buiten kende, de leveranciers, de klanten en de medewerkers. Die laatste groep is een zeer hechte groep, de meeste medewerkers werken hier al heel lang en hebben veel voor elkaar over. Als voorbeeld: de zaterdag na Black Friday moest er zoveel verstuurd worden dat de magazijnmedewerkers het niet afkonden, ik heb twaalf mensen gevraagd te helpen en ze zeiden allemaal meteen ja.”

Webshop
“Eggink Verpakkingen richt zich met zijn producten en dienstverlening op een drietal verschillende sectoren, te weten de detailhandel, de food industrie en de industriële verpakkingen. “We werken vanuit twee vestigingen met naast een groot magazijn ook een showroom in Winterswijk en Enschede”, aldus Te Focht. “Daarnaast is ook de webshop een belangrijke verkooptool. De afdeling marketing is er dagelijks mee bezig om de webshop up-to-date te houden en werkt hard aan de vindbaarheid. Via de webshop verkopen we 90 tot 95% van ons assortiment aan zowel regionale afnemers als aan afnemers van ver daarbuiten en zelfs uit het buitenland. Via onze sociale media kanalen weten we veel mensen te inspireren met de presentatie van onze artikelen en genereren we steeds meer volgers.”

Toekomst
Gevraagd naar de toekomstplannen van de nieuwe directeur is het antwoord: “Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp. Wat kunnen we als bedrijf nog meer doen om duurzaam te ondernemen? Kunststofproducten b.v. worden steeds dunner en recyclebaar, PVC producten die niet gerecycled kunnen worden, gaan we langzaam mee stoppen, we gaan goede alternatieven aanbieden. Helemaal zonder plastic is nu nog niet mogelijk. Er zijn ontwikkelingen in wikkelfolie, waardoor je dit kunt vervangen door papier maar dat is veel duurder en duidelijk minder sterk. Dit weerhoudt veel klanten nog om over te stappen naar papier. Daarnaast willen we nog meer klanten ontzorgen en zoeken we naar de beste oplossing voor elk verpakkingsvraagstuk. Te Focht: “We bestaan dit jaar 65 jaar en we gaan de komende tijd de basis leggen voor 75 jaar Eggink Verpakkingen. Ook willen we de medewerkers kansen geven om zich nog verder te ontwikkelen. Daarvoor zijn we nu een plan aan het maken.”