Producten
Blog_Banner_36_inpakpapier_cadeaupapier.jpg

Inpakpapier of cadeaupapier? Maak de juiste keuze!

23-01-2017

Is jouw reactie op de vraag ‘inpakpapier of cadeaupapier?’ ook ‘Huh, dat is toch hetzelfde?!’ Maak je niet druk, het klopt inderdaad, er zit geen verschil tussen inpakpapier en cadeaupapier. Toch zijn er vele verschillende soorten inpakpapier (voor het gemak gebruiken we deze term)! In deze blog geven wij jou verschillende tips waar je op moet letten bij de keuze van het papier.


1. Zoek papier uit dat past bij je huisstijl

Je wil natuurlijk dat artikelen uit jouw winkel uit duizenden herkend worden, zeker ook als ze ingepakt zijn. Kies daarom voor een papier dat past bij jouw huisstijl. Let goed op de kleur(en) en de uitstraling van het papier. Wat past bij jou? Chique, druk en vrolijk, stoer of ga je liever voor een uni-papier met etiketten of lint, eventueel bedrukt met jouw naam?


2. Kies de juiste soort

De producten die je gaat verpakken zijn bepalend voor de keuze uit het soort papier. Verkoop je veel zachte producten (bijvoorbeeld kussens, kleden en plaids) of producten die lastig te verpakken zijn, kies dan voor een stevig papier met een dessin. Het dessin zorgt er namelijk voor dat oneffenheden minder opvallen.

Past een effen cadeaupapier beter bij jouw huisstijl? Kies dan bijvoorbeeld een kraft papier. Doordat deze papiersoorten wat steviger zijn verklein je de kans op oneffenheden.


3. Het papier bepaalt de uitstraling van het geschenk

Voor een luxe, chique uitstraling van een geschenk kies je een metallic of holografisch papier. Dit papier is zowel soepel als stevig. Je kan dus makkelijk scherpe hoeken vouwen en daarmee het geschenk strak inpakken. Dat zorgt voor een nette en luxe uitstraling.

Voor een meer natuurlijke uitstraling of stoere look kies je voor een kraft papier of een vintage papier. Het kraft papier geeft, mits het niet dubbelzijdig bedrukt is, door de bruine achterkant een leuk effect wanneer je het randje van het papier omvouwt.


4. Van alle markten thuis

Het ‘gewone’, gladde inpakpapier is van alle markten thuis en daarmee voor het verpakken van de meeste cadeaus geschikt. Met dit papier kan je makkelijk scherpe hoeken en vouwen maken. Zorg er wel voor dat de keuze van het dessin aansluit bij de vorm van je product. Pak je veel rechte vormen in (zoals boeken), dan kun je gerust papier kiezen met een streep. Voor het verpakken van meer lastige vormen, kun je beter kiezen voor een papier met bijvoorbeeld bolletjes of bloemen. Mocht het dessin namelijk niet helemaal strak aansluiten, dan valt dat minder op.


5. Overleg met jouw collega’s

Met de eerste 4 tips ben je al een heel eind op weg om de juiste keuze te maken. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur, zo ook bij cadeaupapier. Informeer bij je collega’s met welk papier ze het liefste werken, zodat je samen de juiste keus kan maken.


Linten, strikken, koord en touw

Ongeacht het soort papier je kiest, een geschenk maak je helemaal af door er bijpassende linten, strikken, koord of touw op te verwerken. Met metallic lint en organza krijgt het cadeau een extra luxe uitstraling. Touw, koord en PP lint kunnen zorgen voor een stoere uitstraling.


Meer weten over cadeaupapier?

Mocht je er aan twijfelen of het papier dat je wilt bestellen voldoet aan je wensen, vraag dan onze verkopers voor advies. Zij kunnen je zeker helpen!