Producten
Blog_beelden_27_huisstijl_verpakkingsmateriaal.jpg

Hoe kan ik met mijn verpakkingsmateriaal een eigen huisstijl creëren?

16-04-2020

Door het vraag-en-aanbodspel heb je als zelfstandig ondernemer te maken met concurrentie zoals concullega’s, outlets en discounters, bekende winkelketens en natuurlijk de vele webshops. Het is belangrijk om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Dit doe je door bijvoorbeeld in te zetten op kwaliteit en service, maar je kunt je ook positief onderscheiden en herkenbaar maken door gebruik van verpakkingsmateriaal.

Zeker als je veel of vooral cadeauartikelen verkoopt is het goed om je te onderscheiden van de concurrentie. De concurrentie biedt eenzelfde product misschien wel wat goedkoper aan, maar jij maakt er een echt cadeau van, waardoor de keus om dat product bij jou aan te schaffen vele malen groter is dan bij de goedkopere discounter die niet inpakt of waarbij de klant het zelf moet inpakken.

Maar waar moet je op letten als je leuk en onderscheidend wil inpakken? Daar gaan wij je in deze blog mee op weg helpen.


Laat je naam zien

Het allerbelangrijkste is om je naam te laten zien. Natuurlijk kan dat in de vorm van bedrukte tassen met naam, maar ook bedrukt cadeaupapier, bedrukt zijdevloei en bedrukt lint is een mogelijkheid. Hiermee is het meteen duidelijk dat het uit jouw winkel komt. Op het ontwerpen van de inpakmaterialen laat je je eigen creativiteit de vrije loop of je laat onze creatieve ontwerpers voor je aan de slag gaan. Zo is je naam altijd goed zichtbaar in de winkelstraat.

Ik heb geen budget en opslagruimte voor een enorme voorraad bedrukte verpakkingsmaterialen. Dus wat nu?

Lang niet iedereen wil bijvoorbeeld een draagtas laten bedrukken vanwege de soms grote minimale afname waardoor je jarenlang dezelfde verpakkingsmaterialen gebruikt. Of door ruimtegebrek (wij beschikken over een groot magazijn en kunnen altijd met je meedenken indien ruimte een probleem is), maar ook door de investering die ineens komt in plaats van verspreid over het jaar (ook daarin kunnen we meedenken).

In dat geval is het gebruik van neutrale verpakkingen in combinatie met een aantal gepersonaliseerde artikelen een goede optie. Gebruik als basis een neutrale papieren tas, zoals bijvoorbeeld onze papieren draagtassen met gedraaid handvat in het bruin kraft of wit. Mocht een paar duizend bedrukte tassen teveel voor jouw winkel zijn, weet dan dat wij ook kleine oplages van minimaal 100 stuks kunnen laten zeefdrukken. Een goed alternatief met een korte levertijd en een kleinere oplage en minstens zo mooi!

Andere mogelijkheden om te personaliseren

Maak de neutrale tas herkenbaar door het gebruik van een gepersonaliseerd etiket. Een bedrukt etiket is echt een must om je te onderscheiden van de concurrentie. Plak het etiket met een mooi lint of touw op de tas en vul de tas met het verkochte cadeau of artikelen.
Eigen creativiteit
Het zelf bedrukken van de tas met een grote stempel of eigen zeefdruk is een van de creatieve mogelijkheden waar onze klanten voor kiezen. Ook het zelf illustreren van de draagtas d.m.v. handlettering is een hip alternatief. Zo ben je in ieder geval herkenbaar in het straatbeeld.

Bewaak zelf je stijl in verpakkingsmaterialen en zorg daarmee voor herkenbaarheid

Om je cadeau herkenbaar te maken is het een idee om steeds hetzelfde inpakpapier of soort inpakpapier te gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor uni kraft inpakpapier (neutraal dessin) en wissel dan alleen af van kleur. Maak vervolgens gebruik van mooi lint, touw, hanglabels en etiketten om het eigen te maken.
Ook een mogelijkheid is om je favoriete cadeaupapier het hele jaar door te gebruiken. Dit is alleen wel een beetje tricky, aangezien onze papierleveranciers steeds vaker hun collectie (jaarlijks) wisselen. Hierdoor bestaat de kans dat een bepaald dessin slechts één of twee jaar in de collectie zit. In dat geval kun je kiezen voor een bepaalde kleurstelling of overeenkomend dessin, zoals altijd bloemen, vogels en andere dieren of juist alleen maar stippen of strepen. In deze categorie zijn er altijd meerdere dessins beschikbaar.
Tip: maak in onze webshop gebruik van het filter 'Thema's' bij je keuze uit inpakpapier.

Ook door middel van de strik kun je je herkenbaar maken. Ben jij die winkel met die prachtige, grote, kleurrijke, volumineuze strikken van meerdere soorten krullint, raffia en crêpelint of ga jij voor stijlvol en eenvoudig met tijdloos stoflint en een chique etiket? Kies voor een stoere look en ga voor raffia en touw of ga voor lieflijk met glanzend satijnlint en een lieve decohanger.

Bekijk hier onze verschillende Tips & Trucs bij o.a. het maken van een strik.

Kortom, denk goed na over welke uitstraling past bij je winkel en producten en kies daar het cadeaupapier, lint en de draagtassen op uit. Hieronder nog even de aandachtspunten op een rij:

Gepersonaliseerde draagtas 

Gepersonaliseerd inpakpapier of een constante in gebruik van een bepaald dessin 

Gepersonaliseerd zijdevloei

Gepersonaliseerd lint 

Gepersonaliseerd etiket en/of label

Herkenbare strik


We hopen dat we je door middel van dit blog op weg hebben geholpen om te zorgen dat je herkenbaar en onderscheidend blijft ten opzichte van de concurrentie.

Natuurlijk helpen we je graag door het geven van advies en ideeën. In onze showroom in Winterswijk is een prachtige inspiratietafel met daarop een verscheidenheid aan ingepakte cadeautjes met het mooiste cadeaupapier en diverse, stijlvolle strikken. Kom gerust eens langs om inspiratie op te doen! Deze mooie cadeaus en ideeën laten we ook allemaal zien op Instagram. Volg jij ons al?