Producten

Ik begin een winkel! Wat heb ik allemaal nodig?

23-05-2017
door Medewerker Frontis

Als je een eigen winkel gaat beginnen is de lijst met zaken waar je aan moet denken bijna eindeloos! Het belangrijkste om mee te beginnen is o.a. een pand op een goede locatie, voorraad en een aantrekkelijke aankleding van je winkel. Daarnaast zijn het juist de kleine dingen die het hem doen; de details. Om het jou makkelijk(er) te maken hebben wij een aantal musthaves op het gebied van verpakken en winkelinrichting op een rijtje gezet. Misschien brengen we je nog op ideeën!

De verzendverpakking: de tweede kans voor een eerste indruk!

22-03-2017
door Medewerker Frontis

E-commerce, we weten er alles vanaf! Online shoppen, het gaat inmiddels bijna 24/7 door en groeit nog steeds. De ene na de andere webshop wordt gelanceerd en de koper googlet, kijkt en vergelijkt er flink op los voordat hij overgaat tot het plaatsen en afrekenen van een bestelling. Voor iedere ondernemer met een webshop is het dus van groot belang om niet alleen op het internet (of beter gezegd in Google en op verschillende social media) zichtbaar aanwezig te zijn, maar ook daarna.

Inpakpapier of cadeaupapier? Maak de juiste keuze!

23-01-2017
door Medewerker Frontis

Is jouw reactie op de vraag ‘inpakpapier of cadeaupapier?’ ook ‘Huh, dat is toch hetzelfde?!’ Maak je niet druk, het klopt inderdaad, er zit geen verschil tussen inpakpapier en cadeaupapier. Toch zijn er vele verschillende soorten inpakpapier (voor het gemak gebruiken we deze term)! In deze blog geven wij jou verschillende tips waar je op moet letten bij de keuze van het papier.


De verschillen tussen HDPE, LDPE en PP

19-01-2017
door Medewerker Frontis

Drie termen die veelvuldig gebruikt worden binnen de verpakkingswereld (en dus ook bij ons) zijn HDPE, LDPE en PP. Wat betekenen de afkortingen HDPE, LDPE en PP? Welke eigenschappen hebben deze verschillende soorten folie of plastic? En in welke verpakkingsmaterialen worden ze veel gebruikt? Lees alles over deze 3 types folie in onze blog.

Tape, tape of tape? Welke soort tape kun je wanneer gebruiken?

05-01-2017
door Medewerker Frontis

Al het tape lijkt aan de buitenkant hetzelfde, echter niets is minder waar! De eigenschappen van de gebruikte lijm bepaalt onder andere de kleefkracht van het tape. Onafhankelijk van welke soort tape je ook kiest, tape heeft eigenlijk altijd als doel om goederen goed en stevig te verpakken.

Om je te helpen met het maken van de juiste keuze hebben wij de meest gestelde vragen over de verschillende soorten tape voor jou op een rijtje gezet.

Ga goed voorbereid de feestdagen tegemoet

23-11-2016
door Medewerker Frontis

De drukke Sinterklaastijd gaat naadloos over in de kerstdrukte. De periode rond Kerstmis is de meest magische tijd van het jaar. De donkere dagen en vooral lange avonden worden sfeervol en gezellig door veel kaarsen, kerstversiering en verlichting binnens- en buitenshuis.

De kerstdagen zijn voor veel mensen hét moment om hun geliefde of familie extra te verwennen met een exclusief geschenk. Bij een exclusief geschenk hoort natuurlijk ook een passende verpakking. Speciaal voor de kerstdagen hebben wij een zeer uitgebreid assortiment kerst inpakpapier en feestelijke folies met kerstdessins. De geschenken maak je compleet met luxe, subtiele strikken van metallic krullint gecombineerd met bijvoorbeeld organza.

Kerstpakketdozen en relatiegeschenken

08-11-2016
door Medewerker Frontis

Het einde van het jaar nadert snel, tijd om aan de slag te gaan met de jaarlijkse relatiegeschenken voor klanten en de kerstpakketten voor medewerkers. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om de inhoud van het pakket, maar met een pakketdoos met een feestelijk dessin geef je het kerstpakket net even dat kleine beetje extra. Ons assortiment kerstpakketdozen kun je online bekijken en snel bestellen. Bij ons kun je deze dozen al vanaf 15 stuks per formaat/per dessin bestellen.

Heerlijk avondje is gekomen…..

20-10-2016
door Medewerker Frontis

Mede door de lange nazomer met prachtig weer lijken Sinterklaas en Pakjesavond nog heel ver weg. Niets is minder waar! Voor je het weet sta je alweer te zwoegen op het inpakken van de vele Sinterklaas geschenken. In deze blog geven we je een aantal tips om het inpakken in deze drukke tijd makkelijker te maken!

Wat kan je allemaal met decoratie veren doen?

21-06-2016
door Medewerker Frontis

Decoratie veren zijn in vele kleuren leverbaar, maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee doen? In deze blog geven wij je een aantal creatieve toepassingsmogelijkheden, want deze zijn eindeloos, creatief en verrassend!

De meest voorkomende manier om de veren te verwerken is eigenlijk heel simpel: in een mooie strik. Door gebruik te maken van de kleinere veren in combinatie met mat krullint (bijvoorbeeld PP krullint) heb je in een handomdraai een mooie decoratie om van een simpel cadeautje een mooi geschenk te maken. Combineer je de veren met een hoogglans krullint (bijvoorbeeld metallic krullint of glossy krullint), dan past de strik op een stijlvol cadeau zoals bijvoorbeeld parfum of een sieraad.

Sealed Air: opvullen en beschermen met luchtverpakkingen!

12-04-2016
door Medewerker Frontis

Sealed Air biedt een hoogwaardige bescherming van producten tijdens het vervoer met behoud van de optimale prestaties, zodat de goederen onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomen. Er is speciale aandacht besteed aan de meest milieuvriendelijke methoden bij het ontwikkelen van deze verpakkingslijn. Door de hoogwaardige bescherming is er minder beschermingsmateriaal nodig, waardoor goederen compacter verstuurd kunnen worden. Kleinere pakketten betekend automatisch minder ruimte en daardoor minder transportkosten.

Sealed Air kent verschillende verpakkingen, gebaseerd op verpakken met o.a. luchtkussenfolie. Lees hierover snel verder!

Gewijzigde wet- en regelgeving rondom weggeven gratis plastic draagtassen ingegaan

28-01-2016
door Medewerker Frontis

1 januari jl. is de gewijzigde wet- en regelgeving rondom het gratis weggeven van plastic draagtassen ingegaan. Er is veel om te doen zowel aan de kant van consument als aan de kant van de winkelier. Enkele voorbeelden van vragen die regelmatig aan ons gesteld worden zijn:

  1. Welk bedrag moet ik vragen voor een plastic draagtas?
  2. Welke tassen mag ik wel en welke mag je niet gratis meegeven?
  3. Welke alternatieven zijn er voor de plastic draagtas?

De autolock doos: dé snelle en efficiënte oplossing voor ieder magazijn!

25-01-2016
door Medewerker Frontis

Dozen zijn in vele verschillende soorten en maten leverbaar, ook bij Eggink verpakkingen. Door de uitgebreide keus is het vaak lastig om de juiste maten te kiezen die de juiste kwaliteit hebben én makkelijk en snel te gebruiken zijn. Hierdoor staan er in veel magazijnen een groot aantal verschillende maten en soorten dozen. Zonde van de ruimte en het geld om deze verpakkingsmaterialen op voorraad te houden.