Producten
blog-food-single-use-plastic-richtlijn-header.png

Europees Parlement verbiedt wegwerpplastic vanaf 3 juli 2021 - wat verandert er?

Het is het plastic vorkje dat je bij je patatje krijgt, het tempexbakje dat om je burger zit en het rietje dat bij je bij je drankje ontvangt. Deze producten kom je na 3 juli 2021 niet meer tegen in de EU, vanaf dan zijn ze verboden. In deze blog vertellen we wat jij moet weten over de Europese Single Use Plastic richtlijn (SUP-richtlijn) en welke alternatieven wij voor je hebben.


Lees meer

210002_3_02_Eggink_Blog_Industrie_Februari_Header.png

Duurzaam (ver)werken

Duurzaamheid zit ‘m niet alleen in de materialen waar mee gewerkt wordt, maar ook in de manier van werken en verwerken. Bij Eggink verpakkingen zijn we volop bezig om steeds efficiënter, innovatiever en duurzamer te werken. Waar staat ‘duurzaam’ precies voor en hoe kun je zelf duurzaam verpakken en (ver-)werken? In dit blog delen we een aantal tips.

Lees meer

14_blog_vacuumverpakken.jpg

Vacuüm verpakken - voor als voedsel écht vers moet blijven.

Niets is vervelender dan een goed stuk kaas of vlees weggooien omdat het bedorven is. De oorzaak hiervan zijn bacteriën en schimmels die het voedsel bereiken en aantasten. Maar hoe weerhouden we die schimmels en bacteriën van het aantasten van ons voedsel? Vacumeren is daar dé oplossing voor. In deze blog zetten we de verschillende manieren van vacumeren met bijbehorende vacuümzakken voor je op een rijtje.

Lees meer

Blog_maaltijdverpakking_header.jpg

Take away verpakkingen: welke maaltijdverpakking kies jij?

In deze bizarre periode is maaltijden afhalen of thuisbezorgen de nieuwe norm. Take away verpakkingen moeten niet alleen praktisch zijn, maar dragen ook bij aan de presentatie van jouw maaltijd. Welke maaltijdverpakking kies jij voor jouw product?

Lees meer

15_Blog_Kerstpakketten.jpg

Wat kun je allemaal gebruiken voor het maken van cadeaupakketten?

Stel je hebt allemaal verschillende cadeaus gekocht, hoe verpak je dit dan tot één mooi geschenk? In deze blog nemen we je mee in de mogelijkheden van geschenkverpakkingen

Lees meer

16_Kerstpakketdozen_en_Relatiegeschenken.jpg

Kerstpakketdozen en relatiegeschenken - Een oprecht bedankje voor je inzet in deze bijzondere tijd!

Het einde van het jaar nadert snel, tijd om aan de slag te gaan met de jaarlijkse relatiegeschenken voor klanten en de kerstpakketten voor medewerkers. Dit jaar is het toch anders dan anders. Met ons ruim assortiment gelegenheidsetiketten geef je net even dat persoonlijke tintje aan je cadeau en laat je weten dat je de ander een warm hart toedraagt.

Lees meer

Blog_thuisbezorgd_plugin.png

Thuisbezorgen of afhalen? Is jouw bedrijf er klaar voor?

Hoe bereid je je bedrijf voor op afhalen en/of thuisbezorgen?


Met de laatste restricties van de overheid, wordt thuisbezorgen en/of afhalen voor de horecabedrijven ineens ontzettend belangrijk. Hoe bereid je je zaak voor op het overschakelen naar menubakken en cateringschalen?

Lees meer

Blog_Bescherm_je_product_header_v2.jpg

Bescherm je product! Kies het juiste opvulmateriaal!

De bestelling van de klant begint bij het plaatsen van een order. Vervolgens kiest de meerderheid ervoor om het pakket bezorgd te krijgen. In 2019 werden er meer dan 576 miljoen pakketten en 2,3 miljard brievenbuspakketten bezorgd. Om het product in goede staat bij de klant te krijgen, is het belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de juiste opvulmaterialen. Welke opvulmaterialen zijn er en wat past het beste bij jouw product?

Lees meer

Blog_Goed_voorbereid_het_najaar_in_header.jpg

Goed voorbereid het najaar in!

Inpakken voor de Sint- en Kersttijd

Het najaar, en dan met name de maand december, is hét verkoopmoment van het jaar voor de meeste winkeliers. Er wordt in deze tijd veel verkocht en vooral ook veel ingepakt. Als winkelier kun je je onderscheiden van concurrentie door feestelijk en met aandacht in te pakken.

Lees meer

Blog_Katoenen_Tassen_bedrukken_header.png

Katoenen, jute en stoffen draagtassen

Eggink verpakkingen heeft veel te bieden als het gaat om draagtassen. Naast een uitgebreid, standaard assortiment maken we dagelijks veel draagtassen op maat, helemaal naar wens van de klant. Maar wist je ook dat wij een ruim assortiment katoenen, non woven, vilten en jute draagtassen hebben? Door middel van zeefdruk zijn ook deze draagtassen naar wens te drukken en dus te personaliseren

Lees meer

03_Blog_Etiketten_en_Labels.png

De veelzijdigheid van etiketten, stickers en labels

Een cadeau pak je in met inpakpapier waarna je het kunt opleuken door het te versieren met linten. Met een etiket geef je het geschenk vervolgens de finishing touch én een boodschap mee. Dat maakt een etiket niet alleen een blikvanger maar ook functioneel wanneer je het voorziet van een logo en adresgegevens of een wens wil overbrengen.

Lees meer

Header_blog_PP-v2.png

PP zakken, Kruisbodemzakken, Blokbodem zakken, wat is nu eigenlijk het verschil?

Je hebt je assortiment uitgezocht en nu ben je op zoek naar de juiste verpakking waarin je product goed tot zijn recht komt. Op het internet vind je al gauw diverse soorten zakken.

Lees meer