Producten
Klaar om te knallen deze zomer?

Ben jij klaar voor het nieuwe zomerseizoen?

Het is prachtig weer, het vakantiegeld is gestort, de vakanties komen eraan en we gaan een prachtige zomer tegemoet! Met deze blog helpen we je een eindje op weg om zomerklaar voor de dag te komen. We vertellen alles over onze vrolijke inpakpapieren, maar laten je ook zien hoe je de cadeaus snel en leuk kunt inpakken. 

Lees meer

Blog_Banner_14_HDPE.jpg

De verschillen tussen HDPE, LDPE en PP

Gewijzigd op 28-03-2022

Drie termen die veelvuldig gebruikt worden binnen de verpakkingswereld (en dus ook bij ons) zijn HDPE, LDPE en PP. Wat betekenen de afkortingen HDPE, LDPE en PP? Welke eigenschappen hebben deze verschillende soorten folie of plastic? En in welke verpakkingsmaterialen worden ze veel gebruikt? Lees alles over deze 3 types folie in onze korte blog.

Lees meer

Blog_Banner_15_Soorten_inpakpapier.jpg

Verschillende soorten inpakpapier

Help! Het papier scheurt in, had ik dan toch voor een zwaarder materiaal moeten kiezen? Helemaal leuk hoor, dat dubbelzijdig bedrukte inpakpapier, maar hoe gebruik je het nou precies? Waarom is kraftpapier een veelgebruikt inpakpapier en hoe verwerk ik dat tot een mooi geschenk? Waarom is het ene inpakpapier het andere niet? In dit blog gaan we er verder op in.

Lees meer

Blog_Banner_06_Virtuele_Verkoop_Videobellen.jpg

De versnelde opmars van virtuele verkoop; van webshop tot videobellen

De manier van verkoop bij Eggink Verpakkingen, maar waarschijnlijk bij veel meer bedrijven, is sterk veranderd sinds corona zijn intrede heeft gedaan in onze wereld. De verkoop via onze webshop ligt beduidend hoger en in onze showrooms veel lager, ondanks dat wij geopend mochten blijven als groothandel toen de detailhandel moest sluiten.

Lees meer

Cadeaus

Cadeaus duurzaam inpakken; wat zijn de mogelijkheden?

Duurzaamheid, hergebruik, terugdringen van plastic, het zijn onderwerpen die afgelopen jaren veelvuldig besproken zijn in het nieuws, maar waarschijnlijk ook in je bedrijf.

Ook bij Eggink Verpakkingen wordt deze vraag gesteld, hoe kunnen wij met aandacht voor de natuur en onze planeet werken en omgaan met onze materialen?

Lees meer

Sint pakt uit!

Sint pakt uit met een leuk pakket!

Sinterklaas komt alweer bijna met zijn stoomboot in Nederland aan
Gelukzalige, zwaaiende kinderen op de kade, zie jij ze al staan?

Al die cadeaus liggen onverpakt in het laadruim van de Pakjesboot
En elk jaar is de stress om in het inpakken van de Sintcadeaus weer groot.

Lees meer

Pakketten

Slimme oplossingen voor het maken van (kerst-)pakketten

Het najaar is begonnen en traditiegetrouw gaan bedrijven op zoek naar mooie kerstpakketten om hun waardering naar hun medewerkers uit te spreken.

De afgelopen jaren kiezen ondernemers vaker voor zorgvuldig samengestelde pakketten met zelf uitgezochte persoonlijke attenties van (lokale) zelfstandige ondernemers in plaats van het standaardpakket in kartonnen dozen van de bekende groothandelaren in kerstpakketten.

Lees meer

01_Blog_Banner_Najaar.jpg

De Indian Summer vertalen naar je verpakkingsmateriaal, easy peasy met onze warme najaarscollectie!

De zomervakantie is voorbij en het is wachten op de indian summer met haar heerlijk warme volle kleuren en natuurlijke tinten. De ideale tijd om je vrolijke, zomerse inpakpapier te verruilen voor de warme kleuren van het najaar.

In deze blog nemen we je mee door de najaarstrends in cadeaupapier en lint.

Lees meer

Blog_Banner_10_Feestje_Webshop_bestelling.jpg

Maak van jouw webshopbestelling een feestje!

Online winkelen is niet meer weg te denken. Veel winkels hebben nu ook een webshop, maar bij online verkoop komen ook andere verpakkingen kijken. Hoe verzend je de bestelling veilig, maar toch representatief? De uitdaging die daaruit voortvloeit is welke maten dozen heb ik allemaal nodig en hoe wil ik dat mijn klant zijn bestelling ontvangt? Hoe laat ik een goede indruk achter met mijn verpakking? Wat heb ik allemaal nodig om mijn producten te beschermen? Hoe maak ik er een feestje van?!

Lees meer

Blog_Banner_09_Begin_een_Webhop.jpg

Je begint een webshop. Wat heb je nodig om een goede start te maken met je online winkel?

Dit blog kun je gebruiken als een checklist wanneer je gaat starten met jouw online winkel. Want wat heb je nodig om jouw goederen schadevrij bij de klant te krijgen? En hoe kun je het je klanten zo makkelijk mogelijk maken om de artikelen eventueel ook weer schadevrij te retourneren? Welk formaat verzenddozen heb je nodig en moeten dit allemaal verschillende zijn? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen lees je in dit blog.  

Lees meer

Blog_Banner_11_Sluitzegels.jpg

Nieuw: sluitzegels bij Eggink verpakkingen

Bedacht en ontworpen door ons eigen creatieve team: deze functionele, maar vooral leuke sluitetiketten.

Lees meer

Blog_Banner_12_Plastic_verbod.jpg

Europees Parlement verbiedt wegwerpplastic vanaf 3 juli 2021 - wat verandert er?

Het is het plastic vorkje dat je bij je patatje krijgt, het tempexbakje dat om je burger zit en het rietje dat bij je bij je drankje ontvangt. Deze producten kom je na 3 juli 2021 niet meer tegen in de EU, vanaf dan zijn ze verboden. In deze blog vertellen we wat jij moet weten over de Europese Single Use Plastic richtlijn (SUP-richtlijn) en welke alternatieven wij voor je hebben.


Lees meer