Producten
06_Blog_Banner_herbruikbaar_plastic_bestek__1_.jpg

Duurzaam dineren: het voordeel van herbruikbaar plastic bestek

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is de keuze voor herbruikbaar plastic bestek een slimme zet voor milieu-bewuste consumenten. Dit soort bestek biedt niet alleen een praktische oplossing voor diners buitenshuis, zoals barbecues, maar het is ook een stap voorwaarts in de strijd tegen plastic afval.


Lees meer

06_Blog_Banner_Nanofolie.jpg

Nano wikkelfolie: ontdek de duurzame voordelen!

Geplaatst op 15-03-2024

Vorig jaar hebben wij ons assortiment uitgebreid met Nano handwikkelfolie, een bijpassende magnetische houder en Nano machinewikkelfolie. Nano wikkelfolie heeft veel (duurzame) voordelen vergeleken met normale wikkelfolie. Wij vertellen je graag over de bijzondere eigenschappen van onze Nano handwikkelfolie en onze Nano machinewikkelfolie!


Lees meer

Blog_Banner_37_tape.jpg

Verpakkingstape: welk soort tape heb ik nodig?

Gewijzigd op 05-03-2024

Als het gaat om verpakkingen, is tape een onmisbaar instrument. Het houdt niet alleen de inhoud veilig en intact, maar het biedt ook stabiliteit tijdens transport en opslag. Wij verkopen veel soorten verpakkingstape voor verschillende toepassingen en wij vertellen je graag welke eigenschappen onze verschillende soorten tape hebben. 

Lees meer

06_Blog_Banner_Zijdevloei.jpg

Verrijk je cadeaus in stijl met ons mooie zijdevloei!

Bij Eggink verpakkingen zijn we gék op inpakken! Het liefst met de mooie dessins inpakpapier en de prachtigste linten en strikken. Ook werken we graag met decoratief zijdevloei, het onderwerp van deze blog.

Zijdevloei, ook wel bekend als vloeipapier, zijdepapier of pakzijde, is een lichtgewicht papierproduct dat gebruikt wordt voor vele toepassingen. Van origine wordt zijdevloei gebruikt om producten te beschermen, zoals het welbekende grijze/naturel zijdevloei dat gebruikt wordt bij het beschermen  en verpakken van servies en andere breekbare producten.

Lees meer

Pakketten

Slimme oplossingen voor het maken van (kerst-)pakketten

10-10-2023

Het najaar is begonnen en traditiegetrouw gaan bedrijven op zoek naar mooie kerstpakketten om hun waardering naar hun medewerkers uit te spreken. 

De afgelopen jaren kiezen ondernemers vaker voor zorgvuldig samengestelde pakketten met zelf uitgezochte persoonlijke attenties van (lokale) zelfstandige ondernemers in plaats van het standaardpakket in kartonnen dozen van de bekende groothandelaren in kerstpakketten. Deze persoonlijke kerstpakketten worden van oudsher opgemaakt in lichtgewicht, goedkope manden zoals de bamboemand, de rieten manden en wilgen manden. 

Lees meer

Blog_Banner_07_etiketten.jpg

Je kunt niet zonder…. Naamsetiketten met bedrijfsnaam en/of logo!

09-06-2023

Etiketten met naam moeten in ieder geval op ieder ingepakt cadeautje geplakt worden. Met je eigen gepersonaliseerde sticker laat je zien waar het cadeau gekocht is. Het is een goedkope en effectieve manier van reclame maken en opvallen. Logo-etiketten zijn verkrijgbaar in allerlei stansvormen en maten, kleuren en materialen. Kies je ervoor om je huisstijl door te voeren in je etiket of wil je een actie onder de aandacht brengen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees meer

Blog_Banner_05_Eggink_Gepersonaliseerde_verpakkingen.jpg

Gepersonaliseerde (cadeau-)verpakkingen, alle voordelen op een rijtje!

02-06-2023

Je bent een zelfstandig ondernemer en je hebt een winkel of een webshop. Regelmatig pak je de verkochte producten voor je klant in en dat doe je natuurlijk met zorgvuldig uitgekozen inpakpapier, een leuke toepasselijke cadeausticker en bijpassend krullint. Misschien pak je helemaal uit met luxe stoflint of maak je de prachtigste strikken van verschillende materialen. Het resultaat is een mooi ingepakt cadeau, maar toch mist er iets…

Lees meer

Blog_Banner_04_Eggink_algemeen.jpg

Eggink Verpakkingen BV | Alles onder 1 dak

17-05-2023

In 1956 is Eggink Verpakkingen BV opgericht. Vanuit een klein familiebedrijf is Eggink Verpakkingen BV uitgegroeid tot een middelgrote groothandel in verpakkingsmaterialen met 3 vestigingen in Winterswijk en Enschede. Veel van onze collega’s werken al jaren bij Eggink Verpakkingen BV en kunnen zich met recht specialisten noemen in allerhande verpakkingen.

Wij verkopen verpakkingsmaterialen voor de foodsector, detailhandel en industriële tak.

Lees meer

Blog_Banner_03_Bedrukte_zakjes.jpg

Bedrukte zakjes | Een simpele oplossing met een groots gebaar!

24-04-2023

Even iets kleins meegeven zonder een hele tas te willen gebruiken? Een papieren zakje!

Snel kleine artikelen feestelijk inpakken? Een papieren zakje!

Een wenskaart netjes meegeven? Een papieren zakje!

Lees meer

Blog_banner_02_wat_is_rPET.jpg

Wat is rPET? Ontdek hoe je plastic duurzaam inzet als verpakkingsmateriaal

06-03-2023

Is plastic duurzaam? Niet als ‘single use’, maar wél in gesloten recycling. Maak daarom kennis met rPET, gerecycled plastic dat men steeds vaker toepast in duurzame verpakkingsmaterialen. Wat rPET is en wat de voordelen zijn, leggen wij graag aan je uit.

Lees meer

Blog_Banner_01_Kleurbekennen.jpg

Kleur bekennen | Voorjaar 2023

28-02-2023

Het voorjaar hangt in de lucht, het weer slaat om en we verlangen met z’n allen massaal naar zon en daarmee ook naar kleur. De stijlvolle, maar ook donkere en stemmige najaarskleuren van cadeaupapier en bijpassende linten verdwijnen uit de schappen en de nieuwe voorjaarscollectie maakt haar intrede.

Dit voorjaar bekennen we kleur! Felle kleuren, pastelkleuren, color blocking, drukke felle prints, alles komt voorbij. Het is prachtig, van effen fel dubbelzijdig gekleurd inpakpapier tot een heerlijk drukke bloemenprint, niets is te gek!

Lees meer

Blog_Banner_15_Soorten_inpakpapier.jpg

Verschillende soorten inpakpapier

01-02-2023

Help! Het papier scheurt in, had ik dan toch voor een zwaarder materiaal moeten kiezen? Helemaal leuk hoor, dat dubbelzijdig bedrukte inpakpapier, maar hoe gebruik je het nou precies? Waarom is kraftpapier een veelgebruikt inpakpapier en hoe verwerk ik dat tot een mooi geschenk? Waarom is het ene inpakpapier het andere niet? En is er ook duurzaam inpakpapier? In dit blog gaan we er verder op in.

Lees meer