Producten
Blog_Banner_04_Eggink_algemeen.jpg

Eggink Verpakkingen BV | Alles onder 1 dak

In 1956 is Eggink Verpakkingen BV opgericht. Vanuit een klein familiebedrijf is Eggink Verpakkingen BV uitgegroeid tot een middelgrote groothandel in verpakkingsmaterialen met 3 vestigingen in Winterswijk en Enschede. Veel van onze collega’s werken al jaren bij Eggink Verpakkingen BV en kunnen zich met recht specialisten noemen in allerhande verpakkingen.

Wij verkopen verpakkingsmaterialen voor de foodsector, detailhandel en industriële tak.

Lees meer

Blog_Banner_03_Bedrukte_zakjes.jpg

Bedrukte zakjes | Een simpele oplossing met een groots gebaar!

Even iets kleins meegeven zonder een hele tas te willen gebruiken? Een papieren zakje!

Snel kleine artikelen feestelijk inpakken? Een papieren zakje!

Een wenskaart netjes meegeven? Een papieren zakje!

Lees meer

Blog_banner_02_wat_is_rPET.jpg

Wat is rPET?

Binnen de verpakkingswereld zijn er veel veranderingen gaande. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, vandaar dat duurzame(re) verpakkingen steeds meer worden gemaakt en gebruikt. Dit heeft ook alles te maken met het feit dat er vanuit de overheid maatregelen worden genomen om het gebruik van single-use plastic tegen te gaan; hergebruiken en recyclen van producten is de nieuwe norm. Een duurzaam verpakkingsmateriaal dat steeds vaker wordt gebruikt, is rPET. Maar wat is rPET nou precies? Wij leggen het je graag uit. 

Lees meer

Blog_Banner_01_Kleurbekennen.jpg

Kleur bekennen | Voorjaar 2023

Het voorjaar hangt in de lucht, het weer slaat om en we verlangen met z’n allen massaal naar zon en daarmee ook naar kleur. De stijlvolle, maar ook donkere en stemmige najaarskleuren van cadeaupapier en bijpassende linten verdwijnen uit de schappen en de nieuwe voorjaarscollectie maakt haar intrede.

Dit voorjaar bekennen we kleur! Felle kleuren, pastelkleuren, color blocking, drukke felle prints, alles komt voorbij. Het is prachtig, van effen fel dubbelzijdig gekleurd inpakpapier tot een heerlijk drukke bloemenprint, niets is te gek!

Lees meer

Blog_Banner_15_Soorten_inpakpapier.jpg

Verschillende soorten inpakpapier

Help! Het papier scheurt in, had ik dan toch voor een zwaarder materiaal moeten kiezen? Helemaal leuk hoor, dat dubbelzijdig bedrukte inpakpapier, maar hoe gebruik je het nou precies? Waarom is kraftpapier een veelgebruikt inpakpapier en hoe verwerk ik dat tot een mooi geschenk? Waarom is het ene inpakpapier het andere niet? En is er ook duurzaam inpakpapier? In dit blog gaan we er verder op in.

Lees meer

Blog_Banner_44_Wat_kun_je_gebruiken_voor_Cadeaupaketten.jpg

Wat kun je allemaal gebruiken voor het maken van cadeaupakketten?

Stel je hebt allemaal verschillende cadeaus gekocht, hoe verpak je dit dan tot één mooi geschenk? In deze blog nemen we je mee in de mogelijkheden van geschenkverpakkingen

Lees meer

Blog_Banner_11_Sluitzegels.jpg

Leuk: sluitzegels bij Eggink verpakkingen

Bedacht en ontworpen door ons eigen creatieve team: deze functionele, maar vooral leuke sluitetiketten.

Nieuw aan dit assortiment toegevoegd; een leuke serie op gestreept kraft stickerpapier.

Lees meer

Sint pakt uit!

Zie ginds komt de stoomboot...

Sinterklaas komt 12 november alweer met zijn stoomboot in Nederland aan 
Gelukzalige, zwaaiende kinderen op de kade, zie jij ze al staan?

Lees meer

Blog_Banner_15_rPet_Bakje.jpg

Ons nieuwe, 100% lekvrije, duurzame, ronde bakje!

Wij hebben voor jou het perfecte bakje voor het verpakken van etenswaar als salades, olijven en fruit! Onze nieuwe rPET bakjes met deksel zijn glashelder, sluiten lekvrij af en zijn duurzaam geproduceerd. Kwalitatief hoogwaardige bakjes/cups voor een scherpe prijs.

Lees meer

Klaar om te knallen deze zomer?

Ben jij klaar voor het nieuwe zomerseizoen?

Het is prachtig weer, het vakantiegeld is gestort, de vakanties komen eraan en we gaan een prachtige zomer tegemoet! Met deze blog helpen we je een eindje op weg om zomerklaar voor de dag te komen. We vertellen alles over onze vrolijke inpakpapieren, maar laten je ook zien hoe je de cadeaus snel en leuk kunt inpakken. 

Lees meer

Blog_Banner_14_HDPE.jpg

De verschillen tussen HDPE, LDPE en PP

Gewijzigd op 28-03-2022

Drie termen die veelvuldig gebruikt worden binnen de verpakkingswereld (en dus ook bij ons) zijn HDPE, LDPE en PP. Wat betekenen de afkortingen HDPE, LDPE en PP? Welke eigenschappen hebben deze verschillende soorten folie of plastic? En in welke verpakkingsmaterialen worden ze veel gebruikt? Lees alles over deze 3 types folie in onze korte blog.

Lees meer

Blog_Banner_06_Virtuele_Verkoop_Videobellen.jpg

De versnelde opmars van virtuele verkoop; van webshop tot videobellen

De manier van verkoop bij Eggink Verpakkingen, maar waarschijnlijk bij veel meer bedrijven, is sterk veranderd sinds corona zijn intrede heeft gedaan in onze wereld. De verkoop via onze webshop ligt beduidend hoger en in onze showrooms veel lager, ondanks dat wij geopend mochten blijven als groothandel toen de detailhandel moest sluiten.

Lees meer