Producten

Nano folie; sterker en duurzamer

07-2023


Nano handwikkel- en machinefolie

Lees hier alles over deze duurzame folie. In ons assortiment vind je de Nano handwikkelfolie, een magnetische houder voor de handwikkelfolie en ook Nano machinefolie. We hebben alle eigenschappen en voordelen voor je op een rijtje gezet! 


Nano handwikkelfolie

De Nano handwikkelfolie stabiliseert de palletlading, door de pallet in te wikkelen met folie voorkom je schade aan goederen tijdens opslag en transport, het beschermt tegen vocht, stof en vuil, het scheurt niet in en het is hét duurzame alternatief op de reguliere handwikkelfolie. Daarnaast voorkom je schade aan goederen tijdens opslag en transport door de pallet in te wikkelen.

De Nanofolie 5 mu is vergelijkbaar met de 20 mu stretchfolie, maar een heel stuk goedkoper. Hoe dat kan? De folie is opgebouwd uit meerdere lagen die voor de stevigheid zorgen. Een standaard wikkelfolie bestaat uit één laag en is daardoor minder sterk. Omdat de Nanofolie dun is, is de kostprijs van het materiaal een stuk lager. Daarnaast heeft de ontvanger een stuk minder afval.

Geldbesparing vanwege het materiaal en rekpercentage

Vanwege de dunnere folie is deze een stuk voordeliger dan een standaard rol stretchfolie. Daarnaast kan deze folie gerekt worden tot 170% waardoor je per rol handwikkelfolie, veel meer pallets in kan wikkelen. Een extra besparing dus! De Nano folie is verpakt per 8 rol a 480 mtr in een doos, waarbij de normale handwikkelfolie verpakt is per 6 rol à 300 mtr, dus veel meer strekkende meters in een doos.

Minder afval vanwege dun materiaal

Veel containers in magazijnen liggen bomvol met ‘proppen’ stretchfolie. Deze Nanofolie maakt hier een eind aan. Wanneer je ooit een pallet hebt opengesneden die is ingeseald met standaard folie, dan weet je hoeveel afval hiervan komt. Wanneer je per dag meerdere pallets ontvangt, zal de container in het magazijn snel vol zitten. De ‘prop’ die overblijft van Nanofolie is zo’n 50% kleiner dan de standaard folie. Een mooie besparing!


Nano machinefolie

Bescherm je producten tijdens opslag en transport tegen schade door ze in te pakken met Nano machinewikkelfolie. Deze hoogwaardige folie biedt perfecte bescherming tegen o.a. vocht en stof. Het zorgt tegelijkertijd voor stabiliteit van de pallet en voorkomt dat schade optreedt tijdens het transport.

Nano machinewikkelfolie bestaat uit meerdere lagen en is opgebouwd uit maar liefst 55 afzonderlijke gecoëxtrudeerde dunne laagjes. Hierdoor is dit type folie aanzienlijk sterker dan traditionele folies met dezelfde dikte. De trekkracht en doorprikweerstand zijn uitzonderlijk hoog, waardoor het geschikt is voor gebruik op hoge-snelheid wikkelmachines en voor het wikkelen van producten en pallets die aan veel kracht worden blootgesteld.

Nano machinefolie is een duurzame keuze

Kiezen voor Nano machinewikkelfolie betekent dat je op jaarbasis minder folie verbruikt dan wanneer je dezelfde sterkte aan gewone folie zou gebruiken. Dit is niet alleen kostenefficiënt, maar ook milieuvriendelijk. Nano folie biedt dezelfde kwaliteit als de normale folie. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat deze wikkelfolie volledig vervaardigd is uit recyclebaar polyethyleen. Het gebruik van deze folie resulteert in minder materiaalgebruik en minimaliseert de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd. Het is een win-win situatie, waarbij zowel de verpakkingskosten als de milieu-impact kunnen worden verminderd. Het potentieel voor kostenbesparingen is indrukwekkend, met wel 20% milieu-impact vermindering. Dit maakt het een duurzame keuze.

Nanofolie voor wikkelmachines

Deze Nano machinewikkelfolie is speciaal ontworpen voor gebruik in wikkelmachines. Het is belangrijk dat de rekfolie strak om de bundel/pallet wordt aangebracht. Zorg ervoor dat dat de wikkelmachine onderaan begint en de zijkanten van de pallet meeneemt tijdens het wikkelen. Dit is essentieel voor optimale stabiliteit.

De transparante Nano machinewikkelfolie heeft een rolbreedte van 50 centimeter, een rollengte van 2900 meter en een foliedikte van 12 micron. Hoe hoger het aantal micron, hoe dikker en sterker de folie is. Deze folie heeft een voorrekpercentage van 350%, wat betekent dat 1 meter folie opgerekt kan worden tot maximaal 4,5 meter. Als je palletwikkelaar een voorrekinstallatie heeft die 350% voorrek kan verwerken, is deze folie perfect geschikt voor jouw behoeften. De binnenzijde van de folie is klevend, terwijl de buitenzijde glad is. Dit maakt het mogelijk om pallets strak tegen elkaar aan te zetten in stellingen of tijdens transport, zonder dat ze aan elkaar blijven plakken. De folie is gewikkeld op een stevige kartonnen koker met een asgat van 76 millimeter.

Een rol Nano machinewikkelfolie weegt 17,0 kilogram en een volle pallet bevat 30 rollen.