Producten
Blog_Banner_37_tape.jpg

Verpakkingstape: welk soort tape heb ik nodig?

Gewijzigd op 05-03-2024

Als het gaat om verpakkingen, is tape een onmisbaar instrument. Het houdt niet alleen de inhoud veilig en intact, maar het biedt ook stabiliteit tijdens transport en opslag. Wij verkopen veel soorten verpakkingstape voor verschillende toepassingen en wij vertellen je graag welke eigenschappen onze verschillende soorten tape hebben. 

Wanneer gebruik je welke tape? 

Pp Acryl tape:

PP acryl tape is gemaakt van polypropyleen en heeft een speciale plaklaag die acryl wordt genoemd. PP Acryl tape is een veelzijdige optie die geschikt is voor verschillende toepassingen. Enkele kenmerken zijn: 

 • Weerbestendigheid: deze tape is bestand tegen temperatuurschommelingen en vocht, waardoor het ideaal is voor langdurige opslag of verzending onder verschillende omstandigheden; 
 • Goede kleefkracht: PP Acryl verpakkingstape heeft een sterke kleefkracht op een breed scala aan oppervlakken, waardoor het een betrouwbare keuze is voor veel verpakkingsbehoeften;
 • Low Noise: ons PP Acryl tape maakt weinig geluid tijdens het afrollen;
 • Hoge transparantie: het transparante tape biedt een heldere afwerking, wat het esthetisch aantrekkelijk maakt voor verpakkingen.Tot en met 30 april profiteer je van een flinke korting, bovenop de staffelkorting, bij aankoop van een halve pallet (33 doos) of een hele pallet (66 doos). 


Papier tape: 

Papier tape is gemaakt van papier en een lijmlaag, en wordt vaak gebruikt voor lichte verpakkingen en kartonnen dozen. De belangrijkste eigenschappen zijn: 

 • Milieuvriendelijk: papiertape is biologisch afbreekbaar en recyclebaar, waardoor het een duurzamere keuze is;
 • Gemakkelijk te scheuren: papier tape kan gemakkelijk met de hand worden afgescheurd, wat handig is voor snelle toepassingen en waarbij je geen tape dispenser nodig hebt;
 • Goede hechting: hoewel papier tape niet zo sterk is als sommige andere tapes, biedt papiertape toch voldoende hechting voor (lichtere) verpakkingen. Filamenttape: 

Filamenttape, ook bekend als verstevigingstape, is versterkt met glasvezel om extra sterkte en stabiliteit te bieden. Enkele belangrijke eigenschappen zijn:

 • Hoge treksterkte: dankzij de glasvezelversterking biedt filamenttape een uitzonderlijke treksterkte, waardoor het ideaal is voor het bundelen van zware voorwerpen of het versterken van dozen;
 • Scheurbestendigheid: filamenttape is bestand tegen scheuren en breuken, waardoor het een betrouwbaar tape is voor zware toepassingen waarbij duurzaamheid essentieel is;
 • Langdurige prestaties: filamenttape behoudt zijn kracht en hechting over langere perioden, zelfs onder zware belasting.

PVC tape:

PVC tape, gemaakt van polyvinylchloride, is een veelzijdige en duurzame optie voor een breed scala aan toepassingen. De kenmerken van PVC tape zijn:

 • Sterkte en duurzaamheid: PVC tape biedt uitstekende sterkte en duurzaamheid, waardoor het bestand is tegen scheuren, vocht en temperatuurschommelingen;
 • Elastisch: PVC tape is elastisch waardoor het makkelijke te plakken is op verschillende oppervlaktes;
 • PVC tape plakt direct;
 • Goede kleefkracht: PVC tape heeft een sterke kleefkracht, zelfs op moeilijke oppervlakken, wat zorgt voor veilige en betrouwbare sluitingen;
 • Gemakkelijk af te scheuren: PVC Tape is net als papier tape met de hand te scheuren.

Wat bepaalt de kleefkracht van tape?

De dikte van de lijmlaag in combinatie met het type tape bepaalt de directe kleefkracht. PVC tape plakt direct. Zorg er dus voor dat je het tape direct correct aanbrengt, want als je het nog even los wilt halen, dan heb je kans dat de doos aan het tape blijft plakken.

PP Acryl tape plakt niet direct. Dat betekent niet dat de tape niet plakt, maar je hebt nog wel even de gelegenheid om de doos los te halen en er nog wat bij in te stoppen. PP Acryl tape heeft tenslotte als eigenschap; hoe langer het vast zit, des te beter het plakt.


Wat is het verschil tussen doorzichtig tape en bruin tape? 

Het enige verschil tussen doorzichtig tape en bruin tape is het uiterlijk! Doorzichtig tape is transparant, waardoor het minder opvalt op gekleurde oppervlakken. Bruin tape wordt voornamelijk gebruikt bij kartonnen dozen, waar de bruine kleur van het tape minder opvalt op de bruine doos. 


Tape bedrukken met eigen naam of logo

In de tijd van bestellen, via bijvoorbeeld een webshop, komt de klant steeds minder vaak in een fysieke winkel. Verstuur je (veel) goederen met de pakketdienst? Pak dan meteen de kans om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen met bedrukt tape. Naast het op tijd afleveren van de bestelde goederen, vergroot je je naamsbekendheid door de dozen te voorzien van bedrukt tape met jouw eigen logo.

Wil je meer weten over het bedrukken van tape? Neem dan contact op met ons via industrie@eggink-verpakkingen.nl. Wij adviseren je graag over de best passende bedrukte tape voor jou!