Producten
Blog_Banner_33_brievenbusdoos.jpg

Wanneer kun je een brievenbusdoos gebruiken?

10-04-2018

Verzendverpakkingen zijn er in veel verschillende soorten en maten. De opkomst van de webshops inspireerde ons een tijd geleden al tot het schrijven van het blog ‘De verzendverpakking: een tweede kans voor een eerste indruk’. Maar wat zijn precies de voordelen van een brievenbusdoos? In deze blog lees je alles over het gebruik van deze praktische doos en voorzien we je van de nodige weetjes.


Wat is een brievenbusdoos?

De naam zegt het al; een brievenbusdoos is een doos die precies door de brievenbus van de ontvanger past. Volgens de geldende normen van PostNL mag een brievenbuspakket maximaal 2 kg wegen en maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot zijn. Dit type dozen is dan ook zeer geschikt voor het versturen van een kleine, platte artikelen die niet direct met bubbeltjesplastic beschermd hoeven worden. Enkele voorbeelden van deze artikelen zijn boeken en dvd’s, maar ook artikelen die eventueel al voorverpakt zijn in een doosje, zoals oordopjes of sieraden.


De voordelen van een brievenbusdoos

De brievenbusdoos biedt voordelen voor zowel de verzender als de ontvanger. De dozen zijn leverbaar in A5 formaat en A4 formaat. Er is eigenlijk altijd wel een doos die goed past om de bestellingen. De doos zelf is gemakkelijk in elkaar te vouwen, je schuift het artikel erin, pakbon en/of de factuur erbij en dichtmaken maar. Door de handige insteekkleppen kun je de brievendusdoos eenvoudig sluiten. In een handomdraai pak je dus alle bestellingen in en kun je ze verder klaar maken om voordelig te verzenden.

Om een verzonden pakket in een brievenbusdoos af te leveren hoeft de ontvanger niet perse thuis te zijn om zelf het pakket aan te nemen. Het pakket kan immers door de bezorger door de brievenbus gedaan worden.


Verschillende kleuren dozen

Onze brievenbusdozen zijn leverbaar in wit en verschillende vrolijke kleuren. Met een etiket met jouw bedrijfsnaam of logo geef je de doos een persoonlijke finishing touch.

De doosjes zijn gemaakt van stevig karton en worden plano geleverd. De witte dozen zijn verpakt per 50 stuks (A5 en A4 formaat). De gekleurde dozen zijn verpakt per 75 stuks (A5 formaat) of per 50 stuks (A4 formaat).


Meer weten over verzendverpakkingen?

Wil je advies over het gebruik van onze brievenbusdoosjes en andere verzendverpakkingen uit ons assortiment? In onze webshop vind je een zeer uitgebreid assortiment onbedrukte artikelen. Deze producten zijn bijna allemaal uit voorraad leverbaar.

Ook voor het personaliseren en bedrukken van verzendverpakkingen, zijn er vele mogelijkheden. Met onze jarenlange ervaring op dit gebied zijn we jou graag tot dienst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via industrie@eggink-verpakkingen.com om jouw vragen te stellen, zodat wij jou van het best passende advies kunnen voorzien.