Producten
06_Blog_Banner_Nanofolie.jpg

Nano wikkelfolie: ontdek de duurzame voordelen!

Geplaatst op 15-03-2024

Vorig jaar hebben wij ons assortiment uitgebreid met Nano handwikkelfolie, een bijpassende magnetische houder en Nano machinewikkelfolie. Nano wikkelfolie heeft veel (duurzame) voordelen vergeleken met normale wikkelfolie. Wij vertellen je graag over de bijzondere eigenschappen van onze Nano handwikkelfolie en onze Nano machinewikkelfolie!


Wat is Nano wikkelfolie?

Nano folie biedt dezelfde kwaliteit als de normale folie. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Nano wikkelfolie volledig vervaardigd is uit recyclebaar polyethyleen. Het gebruik van Nano folie resulteert in minder materiaalgebruik en minimaliseert de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd. Het is een win-win situatie, waarbij zowel de verpakkingskosten als de milieu-impact kunnen worden verminderd. Nano wikkelfolie bestaat uit meerdere lagen en is opgebouwd uit maar liefst 55 afzonderlijke gecoëxtrudeerde dunne laagjes. Hierdoor is dit type wikkel folie aanzienlijk sterker dan traditionele wikkelfolies met dezelfde dikte. De trekkracht en doorprikweerstand zijn uitzonderlijk hoog, waardoor het geschikt is voor gebruik op hoge-snelheid wikkelmachines en voor het wikkelen van producten en pallets die aan veel kracht worden blootgesteld.

Omdat de Nanofolie dun is, is de kostprijs van het materiaal een stuk lager. Daarnaast heeft de ontvanger een stuk minder afval. Onze Nano wikkelfolie stabiliseert de palletlading. Door de pallet in te wikkelen met folie voorkom je schade aan goederen tijdens opslag en transport, het beschermt tegen vocht, stof en vuil, het scheurt niet in en het is hét duurzame alternatief op reguliere wikkelfolie.


De voordelen van Nano wikkelfolie op een rijtje:

  • Sterk: Dankzij de 55 afzonderlijke dunne lagen is Nano wikkelfolie aanzienlijk sterker dan traditionele wikkelfolies.
  • Duurzaam: Nano folie is sterk en dun, waardoor minder folie nodig is, wat resulteert in minder afval en gewicht.
  • Veilig en betrouwbaar: Met uitzonderlijk hoge trekkracht en doorprikweerstand worden producten en pallets veilig gewikkeld.
  • Rekbaar: Zowel Nano handwikkelfolie als Nano machinewikkelfolie zijn zeer rekbaar, waardoor aanzienlijk minder folie nodig is.
  • Niet-plakkend aan de buitenkant: De binnenzijde van de folie kleeft, terwijl de buitenzijde glad is. Hierdoor kunnen pallets makkelijker naast elkaar geplaatst worden.


Nano handwikkelfolie

Nano handwikkelfolie met houder

Nanofolie handwikkelfolie heeft een dikte van 5 mu, maar is net zo sterk als 20 mu stretchfolie. Hierdoor heb je veel minder folie nodig om jouw pallet te stabiliseren. De folie kan met de bijbehorende houder tot wel 170% uitgerekt worden, zodat je met 1 rol veel meer pallets in kan wikkelen. Een extra besparing dus!


Houder Nano handwikkelfolie

Onze magnetische handwikkelfoliehouder is een innovatief hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om het verpakkingsproces van goederen te vereenvoudigen. Deze handige dispenser maakt gebruik van krachtige magneten om stevig te hechten aan metalen oppervlakken, waardoor je de houder vrijwel overal kunt plaatsen!


Nano machinewikkelfolie

Nano machinewikkelfolie

Het gebruik van de Nano machinewikkelfolie resulteert in minder materiaal gebruik en minimaliseert de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd. De machinewikkelfolie is verkrijgbaar in een dikte van 10 mu en 12 mu. De folie heeft een voorrekpercentage tot maximaal 350%, wat betekent dat 1 meter folie opgerekt kan worden tot maximaal 4,5 meter. De binnenzijde van de folie is klevend, terwijl de buitenzijde glad is. Dit maakt het mogelijk om pallets strak tegen elkaar aan te zetten zonder dat ze aan elkaar plakken.


Minder afval vanwege dun materiaal

Veel containers in magazijnen liggen bomvol met ‘proppen’ stretchfolie. De Nanofolie maakt hier een eind aan. Wanneer je ooit een pallet hebt opengesneden die is ingeseald met standaard folie, dan weet je hoeveel afval hiervan komt. Wanneer je per dag meerdere pallets ontvangt, zal de container in het magazijn snel vol zitten. De ‘prop’ die overblijft van Nanofolie is zo’n 50% kleiner dan de standaard folie. Een mooie besparing!


Bestel Nano wikkelfolie via de webshop of neem contact op!

Onze Nano wikkelfolie is te bestellen via onze webshop of via de telefoon en mail. Wil je meer informatie? Onze collega’s Mark en Robert zijn beide gecertificeerd en kunnen je alles vertellen over het gebruik van Nano wikkelfolie.