Producten

Hoe pak je een mand in met folie?

In deze tip en truc leggen wij je stap voor stap uit hoe je een mand kan inpakken met transparante cadeaufolie.
We beginnen zoals altijd met het klaarleggen van de juiste benodigdheden. Wij maken gebruik van transparante folie en verschillende linten en strikken. In dit geval hebben wij er voor gekozen om de linten af te stemmen op de kleur van het geschenk.

Bekijk onze video:

Je begint uiteraard met het mooi en representatief neerleggen van de producten in de mand. Eventueel kun je gebruik maken van zijdewol of houtwol om de mand wat op te vullen. Let er goed op dat alle producten goed zichtbaar zijn. De grotere producten achterin en de kleinere krijgen een plek aan de rand van de mand.

Je begint met het afscheuren van de folie. Zorg ervoor dat deze voldoende breed en lang is. Zet de mand in het midden van de folie. Knip ook meteen een stuk krullint af van ongeveer 40cm.

Pak vervolgens de uiteinden en 'leg' deze midden boven de mand tegen elkaar aan. Trek de folie een paar keer (voorzichtig) aan, zodat er geen vouwen of kreukels ontstaan of de folie straks te los zit.

Vervolgens pak je vanaf de linkerkant kleine stukje folie die je bij elkaar 'grijpt' naar het midden toe. Hierdoor ontstaat een soort toef. Hetzelfde doe je vanaf de rechterkant. Met het eerder afgeknipte stuk lint bind je de toef die is ontstaan stevig vast. De uiteinden van het lint laat je er aan zitten.

Aan de onderzijde zijn 2 losse hoeken folie ontstaan. Plak 'in de hoek' een klein stukje tape, til de mand op, trek de folie met behulp van het plakbandje onder de mand en zet het plakbandje vast. Dit doe je met beide hoeken. De mand is nu mooi ingepakt! Je kan deze verder verfraaien door naar eigen inzicht een mooie strik te maken. Wij hebben dat op de volgende manier gedaan.

Pak een stuk raffia pp lint en rol deze af waardoor de raffia breed wordt. Vouw dit brede stuk raffia 2 keer dubbel en pak hem in het midden vast. Dit middenstuk maak je vast aan de mand met het lint wat je hebt gebruikt om de toef vast te maken.

Vervolgens pak je een stuk glanslint. Knip dit schuin af. Vouw deze een aantal keer dubbel, zodat je aan beide kanten een 2- of 3-tal lussen krijgt. Deze bind je weer voor de eerder gemaakte raffia-strik. Je gebruikt hiervoor opnieuw hetzelfde lint.

Tot slot knip je 3 verschillende kleuren krullint af en maakt met de schaar mooie krullen vanuit het middenpunt. Na het maken van de krullen knoop je ook deze vast met hetzelfde lint (waar de toef mee vast is gemaakt).

Als laatste maak je ook krullen in het krullint waarmee je alle strikken en de toef vast hebt gemaakt en klaar is je met folie ingepakte mand!


Meer tips & trucs?

Wij geven op verschillende momenten de workshop 'Creatief Verpakken'. Tijdens onze workshops leer je de fijne kneepjes van het verpakken, dus schrijf je snel in!

Wij hebben verschillende, creatieve en stijlvolle oplossingen voor het verpakken van geschenken. Om je te helpen en het je extra makkelijk te maken hebben we op onze tips & trucs pagina een aantal oplossingen voor je op een rij gezet!