Producten
Blog_Banner_08_Take_Away_Verpakkingen.jpg

Take away verpakkingen: welke maaltijdverpakking kies jij?

21-11-2020

Take away verpakkingen dienen niet alleen praktisch te zijn, ze dragen ook bij aan de presentatie van jouw maaltijd. Welke maaltijdverpakking kies jij voor jouw product? Wij helpen je graag bij deze keuze! In deze blog nemen we je mee in de wereld van de verschillende maaltijdverpakkingen.

Take away verpakkingen: de keuze is reuze!

Of je nu kiest voor afhaalbakjes, snackbakjes of luxe maaltijdbakken met deksel, als eerste moet worden bekeken welke eigenschappen de maaltijdverpakking nodig heeft om jouw product het beste te kunnen verpakken. Moet het lang warm blijven? Moet het later nog door de klant kunnen worden opgewarmd? Hoe groot moet jouw verpakking zijn? Wil je dat jouw verpakking gerecycled kan worden? Allemaal zaken die van belang zijn bij het kiezen van de juiste take away verpakking.


De verschillende wegwerpbakjes en herbruikbare milieuvriendelijke varianten

Natuurlijk kun je kiezen voor kartonnen wegwerpbakjes, maar komt jouw met zorg bereide afhaalmaaltijd wel warm genoeg aan? En wat als de cliënt het nog eens wil opwarmen, kan dat dan? 

Bij Eggink verpakkingen hebben wij een groot assortiment aan verpakkingsmateriaal voor de horeca. Foodverpakkingenmenubakken, aluminium menubakken en verschillende kartonnen verpakkingen. Wat is nu het verschil? We nemen ze één voor één met je door.

Aluminium wegwerp bakjes

Zoek je wegwerp bakjes? Dan zijn de aluminium wegwerp bakjes al snel een goede keuze. Aluminium bakjes zijn verkrijgbaar in diverse formaten. De aluminium wegwerp ovenschaal is verkrijgbaar in een- of meervaks menubakken. Ze zijn hitte bestendig. Zo kun je de spareribs alu-bak gewoon op de barbecue plaatsen. Is je afhaalmaaltijd wat afgekoeld? Dan kan de aluminium menubak ook gewoon nog even in de oven.

Tevens bestaat de mogelijkheid de maaltijden koud aan de klant mee te geven zodat zij dit zelf thuis in de oven kunnen opwarmen. De voordelen hiervan zijn dat je de maaltijden al eerder kunt voorbereiden en sneller kunt werken op de piekmomenten.

Plastic wegwerp bakjes: de PET bakken

Vereist jouw maaltijd een maaltijdbak met verschillende vakken en moeten ze magnetronbestendig zijn? Onze PET bakken kunnen een temperatuur hebben van -20°C en max. 200°C en zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.  

Eén van de voordelen van PP bakken is, dat ze magnetronbestendig zijn en een temperatuur kunnen hebben van -18 °C en max. 125°C. De wegwerp tapas bakjes zijn verkrijgbaar in één- en meervaks uitvoeringen. Zo houd je de gerechten gescheiden en bespaar je ruimte door toch alles in één maaltijdverpakking te kunnen stoppen.
Take away box: de sushi menubakken

Speciaal voor sushi en carpaccio zijn er de ronde wegwerp plastic bakjes met transparante deksel. Deze take away verpakkingen zijn niet alleen praktisch in gebruik, maar hebben ook een zeer stijlvolle uitstraling. Zo wordt jouw afhaal maaltijdverpakking een trendy take away box!  

Herbruikbare, kartonnen verpakkingen

Als alternatief op plastic verpakkingen biedt Eggink verpakkingen ook kartonnen verpakkingen aan. De mooie kraft look geeft een natuurlijke uitstraling. De 100% fair-lijn is zelfs FSC gecertificeerd!
Eggink verpakkingen biedt in de kartonnen verpakkingen zowel saladebowls als snackbakjes aan, maar kan ook borden en bestek leveren. Bekijk hier het volledige assortiment duurzame verpakkingen!

Wegwerp bakjes: de cateringschalen

Bij het gebruik van cateringschalen, tapas- of gourmetschalen, breng je de maaltijd mooi gepresenteerd bij de klant. Met name de cateringschaal in 7 vaks uitvoering, de tapas in 3 en/of 6 vaks uitvoering, de sushi bakjes en de carpaccio verpakkingen zijn ideaal om borrel-, gourmet- of fondueschotels te presenteren. Als laatste: hoe geef je jouw take away verpakking mee?

Wanneer je de juiste verpakking hebt gekozen, hoef je alleen nog maar te bedenken hoe je je maaltijdbakken aan de klant gaat meegeven. Kies je voor een bedrukte cateringdoos met eigen logo en tekst? Kies je voor een reeds bestaand dessin? Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snacktas. Eggink verpakkingen levert zowel bedrukte als onbedrukte snacktassen en de snacktassen kunnen naar wens worden voorzien van logo en/of naam. 

Heb je nog vragen of wil je vrijblijvend een offerte opvragen voor het verpakken van uw maaltijden, neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms


Bekijk hier het volledige aanbod maaltijdverpakkingen!