Producten
Blog_banner_31_duurzaam_inpakpapier.jpg

Duurzaam inpakpapier

21-01-2020

Bij Eggink verpakkingen houden wij ons continu bezig met verduurzamen van onze producten. Ook bij het kiezen van inpakpapier wordt gelet op de aanwezigheid van het zogeheten FSC label en het 100% recycled FSC label. In deze blog gaan wij hier wat verder op in. 

FSC

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor wereldwijd behoud en verantwoord bosbeheer. Het council beheert ca. 67 miljoen ha bossen waarbij rekening gehouden wordt met de inheemse bevolking, de natuurlijke omgeving en de dieren. Omdat het recyclen van papier de druk verlicht op de wereldwijde ontbossing certificeert FSC ook gerecycled papier. De FSC stelt geen eisen aan de productie van papier.


FSC label

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden en hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren. 


FSC Recycled

Om in aanmerking te komen voor een FSC Recycled label moeten de vezels van het recycled papier voor minimaal 85% uit hergebruikt papier of hout bestaan. Elke verhouding tussen pre- en postconsumer recycled materiaal is toegestaan. Preconsumer betekent afval van papier of hout tijdens het productieproces. Postconsumer betekent na gebruik, bijvoorbeeld oud papier of gebruikt hout.


Goede kwaliteit en mooi cadeaupapier

Cadeaupapier met het FSC label is van hoge kwaliteit en is verkrijgbaar in veel leuke prints, kleuren en texturen. Het inpakpapier is niet alleen goed voor het milieu, maar dit papier is ook erg leuk om jouw cadeaus mee in te pakken. Vaak denk je bij duurzaam dat het cadeaupapier saai of eenvoudig is, maar dat geldt niet voor FSC papier.