Producten
Klantcase_Banner_11_Zuivelhoeve-2.jpg

Te lekker om te laten staan… De bakjes van Zuivelhoeve

Even kaas halen bij Zuivelhoeve. Maar zodra je de winkel binnenstapt, weet je dat je met meer naar huis gaat. De bakjes bomvol lekkernijen trekken namelijk direct de aandacht en zijn té lekker om te laten staan… De rPET bakjes spelen hierbij een grote rol: “Je ziet direct welk lekkers erin zit én herkent de uitstraling van Zuivelhoeve”.

Misschien heb je hem al wel in handen gehad: het nieuwe bakje van Zuivelhoeve. Het bakje is voorzien van het vernieuwde ZH-logo, dat perfect aansluit bij de huidige uitstraling van Zuivelhoeve. “We verkopen inmiddels zo veel meer dan alleen zuivel. Onze winkel heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijke borrelplank”, legt Henk-Jan Krooshof van Zuivelhoeve Tubbergen uit. “We verkopen namelijk ook andere delicatessen, zoals olijven, tapenades, chocolade en verschillende worstsoorten. Dankzij de nieuwe glasheldere bakjes presenteren we al onze lekkernijen nóg aantrekkelijker.”

De cups zijn niet alleen makkelijk stapelbaar waardoor de verkopers ze eenvoudig presenteren in de winkels; ze zijn ook helder transparant. “De klant ziet in één oogopslag wat hij koopt”, vertelt Henk-Jan, “en pakt eenvoudig bij elkaar wat hij lekker vindt”.

 

Zonder angst, de bakjes mee in de tas: 100% lekvrij

Zuivelhoeve zocht lang naar het perfecte bakje: het bleek namelijk een flinke opgave om bakjes aan te schaffen die 100% lekvrij zijn. “Dat is écht een nachtmerrie van elke klant én verkoper: je koopt gemarineerde olijven, neemt ze mee in je tas en komt er thuis achter dat er olie is gelekt… Dat wil je te allen tijde voorkomen”. En dat lukt – want de nieuwe rPET bakken sluiten volledig af en zijn zodoende 100% lekvrij.

En dat is nog niet alles, want de deksels passen op alle vijf formaten bakjes: 240, 350, 475, 700 én 900 milliliter. Handig voor de verkopers, aangezien zij de lekkernijen pas in de winkel verpakken – zodat het zo vers mogelijk wordt verkocht. “Onze verkopers zijn niet eindeloos op zoek naar het juiste formaat deksel en dat scheelt enorm in tijd!”.

 

Wanneer spreken we van duurzame verpakkingsmaterialen?

Bij Eggink verpakkingen spreken we van een duurzame verpakking, wanneer…

  • een verpakking is ontworpen met minimale impact op het milieu;
  • een verpakking is gemaakt van recyclebare/herbruikbare grondstoffen;
  • bij het fabriceren van de verpakking zo min mogelijk afval ontstaat;
  • je na het gebruik van een verpakking zo weinig mogelijk restafval overhoudt.

rPet bakjes

 

Herbruikbaar dankzij hoge kwaliteit én duurzaam in productie

Niet alleen Zuivelhoeve is blij met de vernieuwing. “Onze klanten zijn er ook erg over te spreken!”, benoemt Henk-Jan. “Eén klant vertelde dat zij de bakjes omspoelt en hergebruikt voor het bewaren van leftovers. Mooi om te horen hoe klanten ze hergebruiken!”. Doordat klanten de bakjes hergebruiken, zijn ze duurzamer dan de traditionele plastic bakjes.

De bakjes zijn daarnaast op een duurzame manier geproduceerd: elk bakje bestaat namelijk uit minimaal 60% gerecycled PET (polyethyleentereftalaat). Niet alleen belandt er daardoor minder plastic in de natuur; het productieproces met gerecycled PET-materiaal stoot minder CO2 uit. Dat maakt rPET cups een van de meest milieuvriendelijkste verpakkingsmaterialen. 

 

Eggink verpakkingen voorziet alle Zuivelhoeves van verpakkingsmateriaal

Per maand levert Eggink verpakkingen zo’n 125.000 rPET bakjes aan het hoofdkantoor van Zuivelhoeve. Deze verspreidt Zuivelhoeve vervolgens over alle winkels, zodat de bakjes daar gevuld kunnen worden. Zo garanderen ze dat de producten altijd vers verpakt zijn.

Eggink verpakkingen ontzorgt haar klanten met ruim 65 jaar specialistische ervaring op het gebied van verpakkingen voor de industriële, detail- en foodbranche én haar uitgebreide netwerk van leveranciers. Daarnaast zijn wij voorraadhoudend voor de klant: we slaan de massavoorraad op in ons magazijn en versturen op basis van afroep naar wens en behoefte. 

 

Ervaar zélf de voordelen van rPET bakjes

Meer weten over de mogelijkheden van het rPET bakje of wil je vrijblijvend monsters aanvragen? Dat kan via food@eggink-verpakkingen.com of bel naar  053-4352725. Ook denken wij graag mee over de wensen van de bedrukking. Het rPET bakje is namelijk te bedrukken in 6 kleuren. Bestel de bakjes zonder bedrukking eenvoudig via onze webshop.

Daarnaast bieden wij informatie aan over alles op het gebied van foodverpakkingen. Kom naar een van onze showrooms om de artikelen te bekijken en vraag onze specialisten naar de mogelijkheden. Krijg vrijblijvend een advies op maat.

Wil jij nog meer weten over de rPET bakjes? In deze blog vertellen wij jou alles over de eigenschappen. En in deze blog lees je alles over het bedrukken van de rPET bakjes.   


De foto's in deze blog zijn gemaakt bij Zuivelhoeve Winterswijk.