Producten
Klantcase_Banner_10_Pinna.jpg

Bedrukte rPET bakjes voor Pinna Delicatessen

Om alle delicatessen op een duurzame en kwalitatief goede manier te verpakken maakt Pinna Delicatessen gebruik van de door ons geleverde rPET bakjes. De bakjes zijn bedrukt met het logo, wat zorgt voor een herkenbare uitstraling.

Pinna Delicatessen gaat voor bedrukte rPET bakjes

Pinna Delicatessen is opgericht in 1976 en verkoopt traditionele Zuid-Europese delicatessen. De eigenaren hebben een groot hart voor Sardinië, een prachtig Italiaans eiland met veel lokale verse producten. Met deze verse producten worden de lekkerste delicatessen gemaakt. Voor Pinna Delicatessen is de kwaliteit en herkomst van de producten erg belangrijk, daarom reizen ze regelmatig naar Sardinië of een andere Italiaanse streek. Alleen de allerbeste producten vind je terug in het uitgebreide assortiment.


Pinna's ervaring

"De bakjes zijn erg fijn in gebruik! Met name omdat deze niet lekken. Zo kunnen we de tapas zonder lekkende olie meegeven aan de klant. Wij krijgen veel goede reacties over deze bakjes. Ze zien er mooi uit en de kwaliteit is goed. We gebruiken ze daarom de hele dag door voor allerlei producten; van nootjes tot kaas en van tapas tot chocolade". 


De lekvrije bakjes zijn van hoge kwaliteit

Onze rPET bakjes (ook wel cups) zijn duurzaam geproduceerd en zijn een kwalitatief zeer goede keuze. Doordat de plastic bakjes glashelder transparant zijn, is de inhoud goed zichtbaar. Door het invallende deksel zijn de bakjes perfect stapelbaar. De kwaliteit ligt mede hoog doordat de bakjes lekvrij zijn; ideaal voor delicatessenwinkels voor het verpakken van onder andere tapas, olijven, fetakaas of salades. Het rPET materiaal laat zich perfect bedrukken tot wel 6 kleuren. De rPET cups zijn in 5 verschillende formaten te bestellen, namelijk met een volume van 240, 350, 475, 700 en 950ml. Het grote voordeel is dat ze allemaal met hetzelfde deksel afgesloten kunnen worden.

 

Van welk materiaal zijn de rPET bakjes gemaakt?

De cups zijn gemaakt van minimaal 60% gerecycled PET (Polyethyleentereftalaat, oftewel polyester kunststof). Dit betekent dat de bakjes zijn gemaakt van eerder gebruikt PET-plastic. Je kunt hierbij denken aan lege frisdrankflessen. Het recyclen van PET-plastic zorgt voor minder plastic afval in de natuur. Ook draagt dit proces bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Na gebruik kunnen de rPET cups worden gerecycled en dit kan dan opnieuw dienen als verpakkingsmateriaal van hoge kwaliteit. Het wordt daarom gezien als een van de meest milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Het duurzame rPET bakje is een goed alternatief voor een bakje van het traditionele plastic.
Wanneer is een verpakking duurzaam?

Als een verpakking aan de volgende voorwaarden voldoet, spreken we van een duurzame verpakking:

  • Wanneer een verpakking zo ontworpen is dat het zo min mogelijk impact heeft op het milieu.
  • Als de verpakking ontworpen is om überhaupt minder verpakking te hoeven produceren en/of gebruiken.
  • Wanneer de verpakkingen gemaakt is van grondstoffen die recyclebaar of herbruikbaar zijn.
  • Als bij het fabriceren van de verpakking zo min mogelijk afval ontstaat.
  • Als je na het gebruik van een verpakking zo weinig mogelijk restafval overhoudt.


Waarom kiezen voor Eggink verpakkingen?

Met 65 jaar ervaring als specialist op het gebied van verpakkingen voor de industriële, detail- en foodbranche en het uitgebreide netwerk van leveranciers kunnen wij onze klant ontzorgen. We denken mee in kansen, mogelijkheden en oplossingen. Eggink is tevens voorraadhoudend voor de klant. Dit betekent dat de massa voorraad in ons magazijn wordt opgeslagen en dat de klant deze afroept naar wens en behoefte.


Informatie over en testen van rPET bakjes in Enschede

Wij bieden informatie aan over alles op het gebied van foodverpakkingen. Naast de artikelen die in onze showroom in Enschede staan, kunnen we je van nog veel meer informatie voorzien. Voor het testen van bijvoorbeeld de geschiktheid van een verpakking voor een klant specifiek product, een demonstratie van een verpakkingsapparaat/-machine of advies over het bedrukken van bakjes ben je van harte welkom in onze showroom aan de Bentrotstraat 44-54. Voor meer informatie of het aanvragen van een monster kun je mailen naar food@eggink-verpakkingen.com of bel naar 053-4352725.

Wil jij nog meer weten over de rPET bakjes? In deze blog vertellen wij jou alles over de eigenschappen. En in deze blog lees je alles over het bedrukken van de rPET bakjes.