Producten
Blog_beelden_20_thuisbezorgd_afhalen.jpg

Thuisbezorgen of afhalen? Is jouw bedrijf er klaar voor?

21-10-2020

Hoe bereid je je bedrijf voor op afhalen en/of thuisbezorgen?

Met de laatste restricties van de overheid, wordt thuisbezorgen en/of afhalen voor de horecabedrijven ineens ontzettend belangrijk. Hoe bereid je je zaak voor op het overschakelen naar menubakken en cateringschalen?Welke maaltijdverpakking past het beste bij jouw menu?

Voor je gaat kijken naar de geschikte maaltijdverpakkingen, is het belangrijk om je eerst af te vragen hoe je de maaltijden mee gaat geven? Geef je de maaltijden koud mee die de klant zelf in de oven of magnetron kan opwarmen? Geef je de maaltijden warm mee en hoe houd je deze warm tot het bij de klant op tafel staat? Verpak je alle maaltijden in aparte bakjes of maak je gebruik van 1- of meervaks maaltijdbakken? Hieronder geven wij je verschillende tips om te starten met het thuisbezorgen en/of afhalen van maaltijden!


Bij Eggink verpakkingen hebben wij een groot assortiment aan verpakkingsmateriaal voor de horeca. Foodverpakkingenmenudozen, aluminium menubakken maar ook duurzame verpakkingen.

PP en PET maaltijd verpakkingen
PET bakken kunnen ingezet worden op temperaturen tussen de -20°C en max. 200°C en zijn dus uitermate geschikt voor gebruik in de oven. Een voordelig alternatief zijn de PP menubakken. Deze kunnen ingezet worden op temperaturen van -18 °C en max. 125°C en zijn daarmee geschikt voor opwarming in de magnetron. De bakken zijn leverbaar in 1-, 2- & 3-vaks uitvoering en verschillende hoogtes.

Suikerriet menubakken
Suikerriet menubakken zijn de vervanger van de bekende (piep)schuimbakken die je met regelmaat tegen kwam bij cafetaria's en andere afhaalbedrijven. Daar deze materialen niet meer gebruikt mogen worden, zijn ze vervangen door 100% biologisch afbreekbare suikerriet. Door het klapdeksel zijn ze perfect voor het meegeven van maaltijden of belegde broodjes aan je klanten.

Aluminium menubakken
Deze bakken zijn verkrijgbaar in 1- of meervaks menubakken. Ze zijn goed hitte bestendig. Zo kan de spareribs alu-bak gewoon op de barbecue en is je afhaalmaaltijd wat afgekoeld, dan kan de aluminium menubak ook gewoon nog even in de oven. Zo bestaat tevens de mogelijkheid de maaltijden koud aan de klant mee te geven en thuis zelf in de oven te laten opwarmen. De voordelen hiervan zijn dat je de maaltijden al eerder kunt voorbereiden en sneller kunt werken op de piekmomenten.

Duurzame verpakkingen
Als alternatief op plastic verpakkingen biedt Eggink verpakkingen ook duurzame verpakkingen aan. De mooie Kraft look geeft een natuurlijke uitstraling en de bakjes kunnen na gebruik bij het oud-papier. De 100% fair-lijn is zelfs FSC gecertificeerd! Eggink verpakkingen biedt in de duurzame  verpakkingen zowel saladebowls als snackverpakkingen aan, maar kan ook borden en bestek leveren. Bekijk hier het volledige assortiment duurzame verpakkingen.

Cateringschalen
Bij het gebruik van cateringschalen, tapas- of gourmetschalen, breng je de maaltijd mooi gepresenteerd bij de klant. Met name de cateringschaal in 7 vaks uitvoering, de tapas in 3 en/of 6 vaks uitvoering, de sushi bakjes en de carpaccio verpakkingen zijn ideaal om borrel-, gourmet- of fondueschotels te presenteren. Cateringdoos of snacktas?
Wanneer je de juiste verpakking hebt gekozen, hoef je alleen nog maar te bedenken hoe je je maaltijdbakken aan de klant gaat meegeven. Kies je voor een bedrukte cateringdoos met eigen logo en tekst? Kies je voor een reeds bestaand dessin of ga je voor 100% duurzaam? Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snacktas. Eggink verpakkingen levert zowel bedrukte als onbedrukte snacktassen en kan naar wens de snacktas voorzien van logo en/of naam.

Al onze mooie cadeaus en ideeën laten we ook zien op Instagram. Volg jij ons al?