Producten
Blog_Banner_09_Begin_een_Webhop.jpg

Je begint een webshop. Wat heb je nodig om een goede start te maken met je online winkel?

15-05-2021

Dit blog kun je gebruiken als een checklist wanneer je gaat starten met jouw online winkel. Want wat heb je nodig om jouw goederen schadevrij bij de klant te krijgen? En hoe kun je het je klanten zo makkelijk mogelijk maken om de artikelen eventueel ook weer schadevrij te retourneren? Welk formaat verzenddozen heb je nodig en moeten dit allemaal verschillende zijn? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen lees je in dit blog.  

De verzendverpakking 

Van harte gefeliciteerd met jouw online onderneming! Je hebt vast al het nodige geïnvesteerd; je hebt je in laten schrijven bij de KVK, je hebt een logo laten ontwerpen, een webshop laten bouwen, gezorgd dat je in Google gevonden wordt, etc. De verkoop kan beginnen.
Je klant plaatst een bestelling en wil het artikel zo spoedig mogelijk aan huis bezorgd hebben. Je verwerkt de bestelling, draait de pakbon uit en plaatst het artikel in een verzendverpakking. Nu zijn er verschillende soorten verzendverpakkingen waarvan dit de meest gebruikte zijn:

Alle bovengenoemde verpakkingen zijn ervoor gemaakt om te versturen; ze zijn licht van gewicht (om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden) en sterk genoeg om te beschermen en in vorm te blijven.


      

Kleine, platte artikelen? Met brievenbusdozen bespaar je verzendkosten.    

Het spreekt voor zich dat de brievenbusdoos perfect door de standaard brievenbus past. Hierdoor verzend je kleine en platte artikelen niet als pakketpost en bespaar je op de verzendkosten.

 

Tijd besparen? Maak dan gebruik van de autolockdoos (speedbox). 

Wanneer je tijd wil besparen met het in elkaar zetten en dicht tapen van dozen, dan is de autolockdoos dé uitkomst! In het filmpje laten we zien hoe snel en gemakkelijk de autolockdoos is ten opzichte van de veelgebruikte Amerikaanse vouwdoos. Autolockdozen kunnen makkelijk en snel in elkaar gevouwen worden zonder gebruik te maken van tape. Door de dubbele bodem zijn autolockdozen zeer stevig. Autolockdozen zijn tevens voorzien van een plakstrip waardoor ze ook makkelijk te sluiten zijn. De ontvanger kan de doos vervolgens eenvoudig openen doordat deze verzenddozen voorzien zijn van een speciale rillijn. In onze webshop vind je 7 verschillende formaten autolockdozen tegen een zeer scherpe prijs.


Bescherm je artikel(en) 

Tijdens het transport krijgt je verzending heel wat te verduren. Zorg er daarom voor dat het artikel in de doos niet teveel bewegingsvrijheid krijgt. De verzenddoos zelf is stevig genoeg, maar door in de doos de lege ruimtes rondom het artikel op te vullen met lichtgewicht en schokdempende materialen, geef je je artikel de optimale bescherming. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld houtwol, papierwolbio opvulchips of sizzlepak. Deze materialen bieden door hun volume de meest efficiënte bescherming. 

Waarschuwingsetiketten

Naast het opvullen van een verzenddoos met beschermingsmateriaal kun je natuurlijk ook een waarschuwingsetiket op de buitenkant van de doos aanbrengen. Zo zien zowel de vervoerder als de ontvanger van het pakket in een oogopslag dat het bijvoorbeeld gaat om iets dat 'breekbaar' is of dat een verzenddoos met 'deze zijde boven' vervoerd en afgegeven dient te worden.


   

Het bezorgadres van/op de verzenddoos 

Paklijstenveloppen zijn doorzichtige enveloppen die worden gebruikt voor het meezenden van bepaalde documenten aan de buitenzijde van een verzenddoos. Zo'n document is in de meeste gevallen de pakbon met daarop het bezorgadres. De paklijstenveloppen (ook wel doculops genoemd) plak je gemakkelijk op de verpakking en bevatten een permanente hechting voor iedere ondergrond. De envelop beschermt een document (de pakbon) tegen spatwater en een eventuele barcode is door deze doorzichtige envelop altijd zichtbaar en te scannen.TIP:    

Koop niet teveel verschillende formaten verzenddozen in. Ook al heb je artikelen van diverse groottes; het is goedkoper om van 1 of 2 formaten verzenddozen een voorraad aan te leggen en deze, wanneer nodig, op te vullen met opvul-/ beschermingsmateriaal.


Altijd handig om te hebben, de belangrijkste artikelen op een rij 

Een aantal artikelen is sowieso handig om te hebben:

Bij de autolockdoos heb je uiteraard de tape en de handdozensluiter niet nodig!


Maak van je verzenddoos een geschenk 

Wil je van je verzenddoos echt een geschenk (lees feestje) maken? Dan heb je het volgende nodig:


      

Maak zelf opvul- en beschermingsmateriaal van afvalkarton! 

Milieuvriendelijk verpakken doe je met behulp van onze kartonshredder. De shredder verwerkt afvalkarton tot flexibele kartonmatjes. Deze kartonmatjes kunnen worden gebruikt als opvulmateriaal, ter bescherming van goederen of als buffermateriaal. Bespaar met de shredder zowel kosten als afval! Bekijk hier het filmpje.