Producten
Blog_Banner_31_vintage_look.jpg

Hoe geef je een geschenk dé vintage look en feel?

17-12-2015

Als je zoekt naar dé betekenis van 'vintage' vind je vele verschillende definities. Door veel mensen wordt de term vintage gebruikt, daar waar eigenlijk retro bedoeld wordt. Vintage staat eigenlijk voor tweedehands waarvoor opnieuw belangstelling is. Retro staat voor het (her)gebruiken van vormen, materialen en dessins van decennia geleden in nieuwe producten. Uiteraard bestaat onze vintage collectie uit verschillende nieuwe geschenkverpakkingen, dus als we heel eerlijk zijn…juist wij gebruiken de verkeerde naam! Toch presenteren wij met trots onze Vintage collectie in plaats van een retro collectie!


Hoe geef je een geschenk dé vintage look en feel?

Vintage en retro hebben definitief hun plek veroverd in het straatbeeld, dus ook wij willen inspelen op deze trend, door een volledige verpakkingslijn te lanceren die hierbij aansluit. Door verschillende geschenkverpakkingen te combineren kun je ieder geschenk de vintage look meegeven.

Cadeaupapier is en blijft de basis

Zoals bij eigenlijk ieder geschenk bepaalt het cadeaupapier de basis voor de rest van je verpakkingsmaterialen. Houd bij het uitzoeken van papier in ieder geval rekening met het formaat van de geschenken die je verkoopt. Het formaat bepaalt niet alleen de breedte van de rollen die je nodig hebt, maar kan ook doorslaggevend zijn bij de keuze voor een dessin. Zo is bijvoorbeeld papier met een grote of 'grove' print minder geschikt voor het inpakken van kleine cadeautjes. Om aan ieders wensen en eisen te kunnen voldoen bieden wij papier aan met én zonder dessin in verschillende kleuren.

Lint en koord

Nadat het cadeaupapier is gekozen, ga je op zoek naar passend lint en koord. Om de juiste keuzes te maken hou je rekening met het gekozen papier en ook weer met het formaat van de cadeaus. De kleur van het papier bepaalt voor een belangrijk deel de kleur van het lint. Zorg er in ieder geval voor dat je lint kiest in dezelfde kleurtinten als de ondergrond, het contrast moet niet té groot zijn. Op kleine cadeautjes is een simpele strik gemaakt van koord met een klein stukje kant vaak al voldoende. Grotere geschenken kun je uitbundiger versieren door te kiezen voor een breed stoffen lint met daar overheen kant als basis en dit te combineren met krullint met paperlook en (bedrukt) krullint.

Tip: een goede voorbereiding is het halve werk! Maak op rustige momenten alvast wat strikken klaar.

Finishing touch: maak het persoonlijk!

Bij de finishing touch van een cadeau denkt bijna iedereen direct aan het gebruiken van bijpassend lint en dergelijke. Dat is een logische gedachte, maar een geschenk in de vintage stijl maak je helemaal af met een etiket of een label zodat de gever een persoonlijke boodschap mee kan geven.

100% vintage

Omdat niet alle artikelen die je verkoopt als geschenk worden gekocht, kun je toch heel makkelijk alle verkopen in dezelfde stijl aan je klanten meegeven. Zo kun je voor het verpakken van kleine, breekbare artikelen gebruik maken van bruine kraft zakjes (in verschillende maten).
Ook kun je gebruik gaan maken van papieren draagtassen (bedrukt of onbedrukt), hiermee maak je de vintage look en feel helemaal af tot in de puntjes. Tevens is dit één van de mogelijke oplossingen rondom het verbod op het gratis weggeven van plastic draagtassen (lees meer hierover in onze blog).