Producten
tip_crepelintb.png

Hoe maak je een strik met crêpelint? (video)

28-12-2017
door Medewerker Frontis

Hoe maak je een strik met crêpelint? In deze video laten wij je zien hoe je in een handomdraai een stoere strik met crepelint kan maken. Voordat je met de strik begint, leg je eerst alle benodigde materialen klaar. Voor het maken van deze strik heb je crepelint, PP krullint en een schaar nodig.Begin met het afknippen van het crepelint. Voor het maken van deze strik heb je een stuk nodig van ca. 75cm. Je knipt meteen een stuk PP krullint af van ongeveer 20cm.
Vervolgens ga jet het crepelint openvouwen, zodat het een breed, plat lint wordt. Vouw vervolgens een stuk van ongeveer 15cm dubbel en vouw het stuk terug en opnieuw dubbel. Op deze manier maak je de lussen van de strik.

Nadat je het hele stuk zigzaggend dubbel hebt gevouwen, druk je het lint in het midden naar elkaar toe. Je ziet de strik al ontstaan met aan beide zijden 2 of 3 lussen. Knoop met het afgeknipte stukje PP lint de strik stevig vast.

Vouw de lussen netjes uit elkaar, zodat er zo min mogelijk kreukels in de strik zitten. Knip eventueel rafelige uiteinden netjes bij. De uiteinden van het PP krullint krul je met een schaar. Eventueel kun je ook nog een lintsplijter gebruiken voor een speels effect. De strik van crepelint is klaar!

Met een passende geschenketiket of met een stukje (dubbelzijdig) tape en een leuke deco kun je de strik op het geschenk maken. Wil je deze strikken van crepelint gebruiken voor boeketten of bloemstukken verpakt in folie? Je kan de strik ook heel makkelijk aan transparant cadeaufolie bevestigen met een nietmachine.

Nog een laatste tip van ons. Deze strikken van crepelint kun je heel makkelijk voorbereiden. Tijdens de minder drukke uurtjes kun je de strikken maken, zodat je, als het druk is voldoende voorraad hebt om geschenken mooi te verpakken!


Meer tips & trucs?

Wij geven op verschillende momenten de workshop 'Creatief Verpakken'. Tijdens onze workshops leer je de fijne kneepjes van het verpakken, dus schrijf je snel in!

Wij hebben verschillende, creatieve en stijlvolle oplossingen voor het verpakken van geschenken. Om je te helpen en het je extra makkelijk te maken hebben we op onze tips & trucs pagina een aantal oplossingen voor je op een rij gezet!