Producten
Blog_Banner_07_etiketten.jpg

Je kunt niet zonder…. Naamsetiketten met bedrijfsnaam en/of logo!

09-06-2023

Etiketten met naam moeten in ieder geval op ieder ingepakt cadeautje geplakt worden. Met je eigen gepersonaliseerde sticker laat je zien waar het cadeau gekocht is. Het is een goedkope en effectieve manier van reclame maken en opvallen. Logo-etiketten zijn verkrijgbaar in allerlei stansvormen en maten, kleuren en materialen. Kies je ervoor om je huisstijl door te voeren in je etiket of wil je een actie onder de aandacht brengen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Er zijn verschillende druktechnieken voor naamsetiketten.


Foliedruk

De meest voorkomende techniek is foliedruk. Met foliedruk heb je keus uit een groot aantal ondergrondkleuren en een groot aantal opdrukkleuren, zoals metallic kleuren, holografisch en glanzende en matte kleuren. Tevens kun je ook het materiaal kiezen, bijvoorbeeld permanent klevend, transparant materiaal of kunststof.

Er wordt een cliché gemaakt van de gewenste opdrukkleur en hiermee worden de etiketten gedrukt. Voor iedere kleur wordt er een cliché gemaakt met een maximaal aantal van 3 kleuren.

Foliedruk geeft een strak, mooi resultaat. Bij kleine aantallen tot 10.000 stuks is dit tevens de goedkoopste oplossing.

Het nadeel is dat je keuze hebt uit vaste ondergrond- en opdrukkleuren, dus drukken met een PMS-kleur is niet mogelijk. Een cliché kan wel herhaaldelijk gebruikt worden, maar bij een wijziging dient er een nieuw cliché gemaakt te worden.


Digitale druk

Ook is het mogelijk om digitaal gedrukte etiketten af te nemen. Zoals gezegd worden de etiketten dan digitaal gedrukt, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Het wordt precies zo gedrukt als het aangeleverde vectorbestand, dus wil je een bepaalde PMS-kleur op je etiket of een meerkleurendruk, overgangen of een opdruk met fijne lijnen? Dan is digitale druk de uitkomst voor jou.

Digitale druk is financieel aantrekkelijk bij grote aantallen.


Bestand aanleveren

In beide gevallen lever je een vectorbestand aan van de gewenste opdruk en de specificaties. Wij zorgen dan voor een digitale proefdruk en een prijsopgaaf, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Na akkoord heb je binnen twee weken je eigen gepersonaliseerde etiketten in huis!

Heb je geen vectorbestand of wil je een wijziging in je bestaande logo of opdruk? Tegen gereduceerd klantentarief kan onze grafisch ontwerpster ook je bestanden aanpassen.

Kleine aantallen? Foliedruk!

Grote aantallen of ingewikkelde bedrukking? Digitale druk!

Bel (0543-513365) of  mail (retail@eggink-verpakkingen.com) ons gerust om voorbeelden te zien van klanten die je voor zijn gegaan met bedrukte etiketten en ook denken we graag met je mee voor het soort etiket, een ontwerp of kleurstelling.