Producten
Blog_beelden_25_zakken.jpg

PP zakken, Kruisbodemzakken, Blokbodem zakken, wat is nu eigenlijk het verschil?

20-07-2020

Je hebt je assortiment uitgezocht en nu ben je op zoek naar de juiste verpakking waarin je product goed tot zijn recht komt. Op het internet vind je al gauw diverse soorten zakken. Maar wat is nu precies wat? En wat past het beste bij jouw product? In deze blog gaan wij hier verder op in.


Wat zijn de verschillen tussen een PP zak, blokbodemzak, kruisbodemzak en een diamantzak?

Waar een PP zak voornamelijk gebruikt wordt om textiel- en papierwaren alsook hobby- en handwerkartikelen te verpakken en te presenteren, wordt het in de vorm van kruisbodemzakken, blokbodemzakken en diamantzakken ook gebruikt voor foodproducten. Daarnaast zijn deze zakken voedselveilig. Anti-condenszakken worden voornamelijk gebruikt voor verse groente- en fruitproducten. De uniek coating zorgt ervoor dat zich geen condens aan de binnenzijde van de zak vormt. 

Voor alle zakken geldt dat ze allemaal te sealen zijn met een sealapparaat.


We zullen de volgende zakken nader toelichten;

PP zakken

Kruisbodemzakken 

Blokbodemzakken

Diamantzakken

Anti-condenszakken




PP zakken zijn er in verschillende vormen en maten 

Als je ons assortiment PP zakken bekijkt, zie je al snel de vele verschillende vormen, maten en diktes. PP staat voor polypropyleen. Dit is een zeer hoogwaardig materiaal dat niet snel scheurt en daarnaast beschikt over een goede helderheid dat tevens beschermt tegen vuil en schaven. PP zakken geven dus niet zo zeer de vorm van de zak aan maar het materiaal waarvan het gemaakt is. Ook kunnen PP zakken zowel bedrukt als onbedrukt geleverd worden.

Binnen de PP zakken maken we onderscheidt tussen diverse vormen. Vlakke zakken, zijvouw zakken (ook wel harmonica zak genoemd) kruisbodemzakken, blokbodemzakken, diamantzakken en anti-condens zakken. Hieronder zullen we enkele nader toelichten.


Kruisbodemzak
De kruisbodemzak of toefzak is een stazak zonder zijvouw. Deze zak wordt meestal voor de iets luxere artikelen gebruikt. Door de vormgeving van de zak is de zak zeer geschikt voor ronde producten. De zak is transparant en verkrijgbaar in verschillende maten en diktes. De maatvoering wordt aangeduid in breedte x lengte.


Blokbodemzak
De blokbodemzakken hebben een rechthoekige, vlakke blokbodem met inslag aan de zijkanten waardoor ze gemakkelijk rechtop blijven staan en daarnaast ook gemakkelijk te sluiten zijn door een blokseal aan de bovenzijde. Ideaal om bijvoorbeeld noten, koekjes of snoep in te verpakken. De verpakking is voedselveilig maar kan ook voor non-food producten worden gebruikt. De blokbodemzakken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes.

Diamantzakken
Een belangrijk kenmerk van de diamantzakken is dat ze glashelder zijn en daardoor uitermate geschikt om te gebruiken als geschenkverpakking voor bijvoorbeeld het maken van fruitmanden, kaas- en delicatesse pakketten etc.. Daarnaast zijn deze zakken ook nog eens erg makkelijk in gebruik en mede daardoor een mooi en representatief alternatief voor bijvoorbeeld mandjes of fleszakkenOm de zakken een stevige bodem te geven, maak je gebruik van bijpassende bodems.
Bij Eggink worden deze geleverd in de kleur zilver en goud. Dat wil zeggen dat de ene kant van de bodem zilver is en de andere kant goud. Dat past dus altijd! Een geschenk in een diamantzak maak je helemaal af met een feestelijke strik, zoals bijvoorbeeld een sveltostrik of andere linten en strikken uit onze collectie.

Anti-condenszakken
Anticondenszakken, ook wel AGF (aardappel, groente, fruit) zakken genoemd, zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes. Ze zijn transparant en zijn op een bepaalde manier behandeld waardoor ze altijd helder blijven. Het eventuele vrijkomende vocht van de producten wordt omgezet in druppels en niet in damp of condens. Zo blijft het product goed zichtbaar. De zakken zijn vlak of met zijvouw (harmonica) en hebben een omgeslagen bodem voor extra stevigheid. Ze kunnen eenvoudig handmatig gesloten worden of machinaal d.m.v. een sealmachine.De zakken zijn voedselveilig en beschikken over de nodige certificeringen. Let bij aanschaf goed op de maatvoering. De maten van de harmonica (zijvouw) zakken worden aangegeven als breedte x inslag x lengte en de vlakke zakken worden aangegeven met breedte x lengte. Deze laatste zak wordt vaak gebruikt voor liggende producten met een kleinere hoogte. Bekijk ze in onze webshop!


Bedrukte zakken
Het is ook mogelijk om je PP zak te laten bedrukken of te personaliseren. Met een team van eigen grafische vormgevers kan worden meegedacht aan een ontwerp dat het beste bij jouw bedrijf past. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!


Al onze mooie cadeaus en ideeën laten we ook zien op Instagram. Volg jij ons al?