Producten
Blog_Banner_05_Eggink_Gepersonaliseerde_verpakkingen.jpg

Gepersonaliseerde (cadeau-)verpakkingen, alle voordelen op een rijtje!

02-06-2023

Je bent een zelfstandig ondernemer en je hebt een winkel of een webshop. Regelmatig pak je de verkochte producten voor je klant in en dat doe je natuurlijk met zorgvuldig uitgekozen inpakpapier, een leuke toepasselijke cadeausticker en bijpassend krullint. Misschien pak je helemaal uit met luxe stoflint of maak je de prachtigste strikken van verschillende materialen. Het resultaat is een mooi ingepakt cadeau, maar toch mist er iets…


Is het wel duidelijk dat het uit jouw winkel komt? Kan de ontvanger aan het cadeau zien dat het bij jou gekocht is? 

Antwoord je ‘nee’ op beide vragen? Lees dan gauw verder, want wij hebben de oplossing voor je!


Gepersonaliseerde bedrukte verpakkingen!

Bedrukte verpakkingen hebben meerdere voordelen voor jou als ondernemer.

Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Merkherkenning en merkloyaliteit: gepersonaliseerde verpakkingen, zoals inpakpapier met je eigen logo, bedrukt stoflint en bedrukte draagtassen helpen bij het opbouwen van merkherkenning. In een oogopslag is duidelijk waar het cadeau gekocht is. Dit leidt tot klantenbinding en herhaalaankopen.
  2. Onderscheid: doordat jij een verpakkingslijn met je eigen logo hebt, onderscheid je je van de concurrentie. Opvallende en aantrekkelijke verpakkingen trekken klanten aan en laten een blijvende indruk achter.

  3. Klanttevredenheid: ‘Ik koop mijn cadeaus in deze winkel, want daar wordt het met aandacht en zorg superleuk ingepakt!’ Herken je dit? Gepersonaliseerde, unieke cadeauverpakkingen dragen bij aan een positieve klantervaring en zorgen voor herhaalaankopen, klantenbinding en klantenloyaliteit.

  4. Creativiteit: leef je uit op jouw bedrukte verpakking! Zorg dat je opvalt met jouw creatieve bedrukte draagtas of inpakpapier. Dit draagt bij aan een positieve merkbeleving, want zo moet je jouw winkel zien; als een merk! Tevens valt een unieke, creatieve verpakking ook op tussen de standaardverpakkingen.

  5. Feestdagen en speciale gelegenheden: verkoop jij veel in een bepaald seizoen, rondom een feestdag of komt er een groot jubileum aan? Ook dan kun je bedrukte verpakkingen goed inzetten, het trekt de aandacht van klanten en werkt dan als een marketingtool.

  6. Marketing en mond-tot-mondreclame: je eigen bedrukte verpakkingen zijn een marketinginstrument. Als je elke klant een bedrukte opvallende draagtas met jouw logo en gegevens meegeeft, dan zie je dit in het straatbeeld terug en wekt het nieuwsgierigheid. Opvallende, unieke verpakkingen nodigen uit om een foto hiervan te plaatsen op social media en het genereert positieve mond-tot-mondreclame. Dit leidt tot een grotere naamsbekendheid en nieuwe klanten voor jouw winkel.

Kortom, een eigen herkenbare bedrukte verpakkingslijn biedt vele voordelen, het draagt positief bij aan jouw merkbeleving, het vergroot de klantbetrokkenheid en onderscheid je van concurrentie.


Wil je meer informatie over het bedrukken van verpakkingen?

Neem dan contact met ons op, wij denken heel graag met je mee, want dat vinden wij het leukst van ons werk. Adviseren, meedenken en samen een mooi sterk merk neerzetten! Neem contact op met een van onze medewerkers of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.