Producten
Blog_Banner_07_Duurzaam__ver_werken.jpg

Duurzaam (ver)werken

09-02-2021

Duurzaamheid zit ‘m niet alleen in de materialen waar mee gewerkt wordt, maar ook in de manier van werken en verwerken. Bij Eggink verpakkingen zijn we volop bezig om steeds efficiënter, innovatiever en duurzamer te werken. Waar staat ‘duurzaam’ precies voor en hoe kun je zelf duurzaam verpakken en (ver-)werken? In dit blog delen we een aantal tips.


Wanneer is een verpakking duurzaam?

Als een verpakking aan de volgende voorwaarden voldoet, spreken we van een duurzame verpakking:

  • Wanneer een verpakking zo ontworpen is dat het zo min mogelijk impact heeft op het milieu
  • Dat de verpakking ontworpen is om überhaupt minder verpakking te hoeven produceren en/of gebruiken
  • Wanneer de verpakkingen gemaakt is van grondstoffen die recyclebaar of herbruikbaar zijn
  • Dat bij het fabriceren van de verpakking zo min mogelijk afval ontstaat
  • Dat je na het gebruik van een verpakking zo weinig mogelijk restafval overhoudt


 

Duurzaam verwerken: minder afvalverspilling door Kartonmatjes hoogwaardig beschermingsmateriaalhergebruik van dozen en kartonafval met de kartonshredder

Een van de oplossingen die wij hiervoor gebruiken is de kartonshredder. Ook wij hebben dagelijks een hoop kartonafval te verwerken. Laat je het afvoeren, dan zijn hier kosten aan verbonden en gooi je in principe hoogwaardig opvul- en beschermingsmateriaal weg.

Dé manier om kartonafval en kosten te besparen is de shredder. Door het kartonafval te versnijden ontstaan er flexibele kartonmatjes die je perfect kunt gebruiken als opvul- en beschermend verpakkingsmateriaal. De flexibele kartonmatjes behouden ook na belasting nog steeds hun volume en bufferkracht. De shredder is naast milieuvriendelijk ook erg gemakkelijk in gebruik.


Karton laten afvoeren?

Wij willen graag in contact komen met bedrijven die van hun afvalkarton af willen. Met behulp van de shredder willen we ons steentje bijdragen aan het milieu en het afvalkarton verwerken naar opvul- en beschermingsmateriaal. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)543-491321 of mail naar industrie@eggink-verpakkingen.com


Dozen sluiten met papier tapePapiertape

Met het sluiten van dozen maken we bij Eggink verpakkingen tegenwoordig alleen nog maar gebruik van papiertape. Deze tape is samengesteld uit een drager van kraftpapier met een solvent (natuur)rubber belijming en heeft een hoog kleefvermogen. Hierdoor kan het tape na gebruik gerecycled worden.

Dit papier tape (rollen à 50 mtr) verkopen we tbv de veelgebruikte handdozensluiter (tape dispenser), maar je vindt het in onze webshop ook op rollen van 500 meter. Deze grotere rollen zijn te gebruiken voor dozensluitmachines.


Wil je meer weten over de shredder of industriële verpakkingen?

Heb je vragen over de (aankoop van de) kartonshredder of andere genoemde artikelen uit dit blog, neem dan contact op met ons via industrie@eggink-verpakkingen.com. Wij adviseren je graag.


Ook in onze webshop is een groot deel van onze industriële verpakkingen te vinden en te bestellen; dozen, folie, karton, papier, magazijnartikelen, artikelen die betrekking hebben tot omsnoeren en stabiliseren en sluitingsmaterialen.