Producten
Blog_Banner_06_Virtuele_Verkoop_Videobellen.jpg

De versnelde opmars van virtuele verkoop; van webshop tot videobellen

17-02-2022

De manier van verkoop bij Eggink Verpakkingen, maar waarschijnlijk bij veel meer bedrijven, is sterk veranderd sinds corona zijn intrede heeft gedaan in onze wereld. De verkoop via onze webshop ligt beduidend hoger en in onze showrooms veel lager, ondanks dat wij geopend mochten blijven als groothandel toen de detailhandel moest sluiten.

De afgelopen jaren hebben we mede door corona onze website en webshop geoptimaliseerd. Logischer ingedeeld, artikelen voorzien van betere omschrijvingen en toepassingen en ons assortiment uitgebreid met relevante artikelen. Dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen en dit blijft voor ons een aandachtspunt. 

Intern overleg

Ook intern overleg vindt vaker digitaal plaats via mail of videobellen. Eggink Verpakkingen heeft voorzieningen getroffen voor het thuiswerken en ondanks versoepelingen maken collega’s nog steeds gebruik van deze mogelijkheid. Door de voorzieningen goed te facilitairen, is het prima thuiswerken zonder dat onze klant hier hinder van heeft, al zul je soms een hond horen blaffen of een kind horen brabbelen :).

Social media

Ook zaten wij niet stil op social media. Onze LinkedIn-pagina is up to date en ook op Facebook en Instagram zaten we niet stil. Zeker Instagram is een prachtig kanaal om onze klanten te voorzien van sfeerfoto’s met de mooiste combinaties van inpakpapier met bijpassend lint, aanhangkaartjes en etiketten, maar ook een inkijk te geven in wat we nog meer doen bij Eggink Verpakkingen. We hebben verpakkingen in de breedste zin van het woord op het gebied van food/horeca, industrieel en op gebied van de retailsector. Via Facebook en Instagram laten we regelmatig de nieuwste artikelen en trends zien passend in een thema, seizoen of feestdag en delen we tips en trucs op het gebied van inpakken en verpakken.

Volg ons ook op deze kanalen en heb je iets van ons ontvangen? Bedrukte artikelen of een mooie combinatie van andere verpakkingen? We vinden het leuk als je ons tagt!

Lees deze tekst verder onder de foto

Videobellen met de vertegenwoordiger

Tevens konden onze vertegenwoordigers niet of nauwelijks op bezoek bij onze klanten, dit scheelde natuurlijk veel tijd, kilometers en werkte daardoor efficiënter. Het contact verliep veel meer digitaal door middel van onze webshop, e-mail en nieuw voor ons was het videobellen! We merken nu de maatregelen zijn versoepeld, dat onze klanten dit als goed hebben ervaren en de voordelen van online afspreken blijvend is. Zoals gezegd is er veel gebruik gemaakt van videobellen, de voordelen van toch persoonlijk contact met gericht passend advies en gelijk een inkijkje in onze voorraad, naar de exacte kleur van een artikel of een virtuele rondleiding door onze showroom, maar tegelijkertijd lekker vanuit huis of vanuit je bedrijf of winkel.

Wil jij dit nu ook? Dat kan! Mail of bel ons voor een (video)belafspraak met één van onze vertegenwoordigers op retail, food of industriegebied. 

Enne, heb je het mobiele nummer van jouw vertegenwoordiger al? Een appje of belletje rechtstreeks werkt dan natuurlijk net zo makkelijk!