Producten
Blog_Banner_08_veren.jpg

Wat kan je allemaal met decoratie veren doen?

21-06-2016

Decoratie veren zijn in vele kleuren leverbaar, maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee doen? In deze blog geven wij je een aantal creatieve toepassingsmogelijkheden, want deze zijn eindeloos, creatief en verrassend!


De meest voorkomende manier om de veren te verwerken is eigenlijk heel simpel: in een mooie strik. Door gebruik te maken van de kleinere veren in combinatie met mat krullint (bijvoorbeeld PP krullint) heb je in een handomdraai een mooie decoratie om van een simpel cadeautje een mooi geschenk te maken. Combineer je de veren met een hoogglans krullint (bijvoorbeeld metallic krullint of glossy krullint), dan past de strik op een stijlvol cadeau zoals bijvoorbeeld parfum of een sieraad.

Maar….het kan nog makkelijker: plak de veer vast met een passend gelegenheidsetiket of een deco en je geeft het cadeau een passende finishing touch.

Ga je grotere cadeaus voorzien van een strik of een etiket met een veer, dan gebruik je uiteraard de grotere veren. Tip: houd de veer voordat je de strik gaat maken of hem vast gaat plakken even naast het cadeau om te beoordelen of je het juiste formaat hebt gekozen.

Veren, uni cadeaupapier en transparante folie

Ben je niet zo handig met het maken van strikken of heb je er simpelweg geen tijd voor? Ook dan kun je veren gebruiken in combinatie met uni cadeaupapier. Leg eerst een stuk transparante cadeaufolie neer, strooi er wat gekleurde veren op en vervolgens het uni cadeaupapier. Cadeau erop en inpakken maar. Het effect is verrassend en speels: erg leuk voor cadeautjes voor de kids!

Decoratie veren zijn niet alleen te gebruiken als cadeauverpakking!

Decoratie veren worden meestal gebruikt om een geschenk extra feestelijk te verpakken, maar je kunt veren ook voor praktische of decoratieve doeleinden gebruiken. Zo zijn veren zeer geschikt voor parfumeriezaken. Spuit een beetje parfum op een (grotere) veer en geef deze als proefmonster mee aan de klant in plaats van de traditionele geurstrookjes. Of spuit een beetje van de gekozen parfumgeur op een veer en verwerk hem in de strik die je maakt op het ingepakte flesje. De geur blijft lang hangen.


Veren zijn ook goed te gebruiken voor decoratieve doeleinden op de toonbank of in de etalage. Schud één of meerdere kleuren veren in een glazen schaal of kom en geef deze een prominente plek op de toonbank. Niet alleen decoratief, maar je laat meteen zien hoe stijlvol jij geschenken verpakt.


Waar let je op bij de keuze van de juiste kleur decoratie veren?

Als je de veren gaat gebruiken voor het versieren van cadeauverpakkingen, dan bepaalt niet alleen het cadeaupapier welke kleuren decoratie veren je gaat bestellen, maar ook de kleur van het lint is van belang. Dit moet, zoals altijd, een mooie eenheid zijn!

Meer weten over de mogelijkheden met veren?

Wil je meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze collega's door te bellen naar 0543-513365 of een mail te sturen naar info@eggink-verpakkingen.com.