Producten
Blog_Banner_13_vacuum_verpakt.jpg

Vacuüm verpakken - voor als voedsel écht vers moet blijven.

30-11-2020

Niets is vervelender dan een goed stuk kaas of vlees weggooien omdat het bedorven is. De oorzaak hiervan zijn bacteriën en schimmels die het voedsel bereiken en aantasten. Maar hoe weerhouden we die schimmels en bacteriën van het aantasten van ons voedsel? Vacumeren is daar dé oplossing voor. In deze blog zetten we de verschillende manieren van vacumeren met bijbehorende vacuümzakken voor je op een rijtje.

Voedsel blijft gemiddeld tot wel vijf keer langer vers! Dat komt doordat je bij het vacumeren van voedsel de zuurstof bij het product weggehaald. Schimmels en bacteriën kunnen op deze manier het voedsel niet bereiken en dus niet aantasten. 

Bij Eggink verpakkingen bieden wij verschillende vacuümzakken aan. Deze zakken zijn voor verschillende manieren van vacumeren bedoeld. Hieronder leggen wij uit wat de verschillen zijn.


Gebruik van vacuümmachine met kamer.

De eerste manier om te vacumeren is met een vacuümmachine met kamer. Bij het gebruik van deze machine wordt het product, dat gevacumeerd moet worden, in een vacuümzak gedaan en in de bak van de machine gelegd. Vervolgens sluit de deksel de kamer af en kan het vacumeerproces beginnen waarbij de zuurstof onttrokken wordt.  Na ongeveer 10 tot 20 seconden het product vacuüm verpakt.

Voordelen van de kamer-vacumeer apparaat:

  • Korte vacumeer tijd.
  • Hoog vacuüm trek gehalte.
  • Lage aanschafprijs van de bijbehorende zakken.

Bekijk de onderstaande YouTube video van kessingm om het volledige vacumeerproces met de vacuümmachine met kamer te zien.

 


Zijlas- en buiszakken.

Er zijn twee soorten zakken geschikt voor bovenstaande vacuümmachine, namelijk zijlas- en buiszakken. Zijlaszakken zijn aan weerszijden gelast en de buiszakken hebben alleen een enkele las aan de achterzijde. De buiszak is meer geschikt voor het vacumeren van producten die vervolgens nog in de winkel gepresenteerd worden doordat deze geen zijlassen heeft. Zijlaszakken zijn vooral praktisch voor intern/eigen gebruik. 

Gebruik van vacuümmachine zonder kamer.

De tweede manier om te vacumeren is met een vacuümmachine, zonder drukkamer,  waarbij de zak met inhoud buiten de machine blijft liggen. Bij deze machine worden de producten in een fleecezak gestopt.  De opening van de zak ligt in de sealer en de rest van de zak blijft buiten de machine. Fleecezakken zijn vacuümzakken voorzien een geribbelde structuur. Deze zakken kunnen niet gebruikt worden in een vacuümmachine met een kamer, zoals hierboven beschreven.

Voordelen van de kamerloze-vacumeer apparaat:

  • Lage aanschaf prijs.
  • Beperkte ruimte die het apparaat inneemt.

Bekijk de onderstaande YouTube video van Boska Holland om het vacumeerproces met een huishoudelijke vacuümmachine te zien.


Wil je meer weten over onze vacuüm verpakkingen?

Neem dan contact op met ons via verkoop@eggink-verpakkingen.com. Wij adviseren je graag over de juiste verpakking voor jou!