Producten

Inpakken met dubbelzijdig tape en dubbelzijdig papier

Creatief verpakken lijkt heel moeilijk en ingewikkeld, maar is het zeker niet! Als je weet hoe het moet en vaak genoeg oefent kun je de mooiste geschenken maken. In deze Tip & Truc leggen we je stap voor stap uit hoe je met dubbelzijdig cadeaupapier en dubbelzijdig tape heel eenvoudig en op verrassende wijze een cadeaubon of envelop kan verwerken in een geschenk.Voordat je aan de slag gaat, leg je de benodigde materialen klaar: dubbelzijdig cadeaupapier, tape, dubbelzijdig tape, een schaar en de cadeaubon of enveloppe (stap 1).

Je legt het cadeaupapier met de onderzijde naar beneden en vouwt 1 van de hoeken schuin om (stap 2). Na het vouwen draai je het geschenkpapier om. Het dessin wat je aan de buitenkant wilt hebben ligt nu onder.

In stap 3 en 4 ga je het geschenk verpakken. Knip het papier op de gewenste breedte, zodat je strak en nauwkeurig kan werken, zonder overtollig papier. Let er op dat je het cadeau, in dit geval een boek, niet te ver vanaf de omgevouwen flap legt. Anders kom je later niet goed uit (stap 3). De gecreëerde schuine 'flap' laat je oversteken (zie stap 5) en je draait het geschenk om, met de flap naar de onderzijde.


Nadat je het boek hebt omgedraaid, vouw je de beide zijkanten naar binnen, inclusief het puntje van de schuine flap. Zorg ervoor dat je strakke vouwen maakt, dat zorgt namelijk voor een nette afwerking (stap 7 t/m 10).

Je hebt nu nog twee (kleine) flapjes over die iets uitsteken. Plak op de beide punten een klein stukje dubbelzijdig tape, vouw de flap om en plak hem vast (stap 11 en 12). Door deze laatste handeling creëer je als het ware een extra insteek-vak, waar je bijvoorbeeld een cadeaubon of enveloppe met een kaart in kan doen. Origineel toch?!

Meer tips & trucs?

Wij geven op verschillende momenten de workshop 'Creatief Verpakken'. Tijdens onze workshops leer je de fijne kneepjes van het verpakken, dus schrijf je snel in!

Wij hebben verschillende, creatieve en stijlvolle oplossingen voor het verpakken van geschenken. Om je te helpen en het je extra makkelijk te maken hebben we op onze tips & trucs pagina een aantal oplossingen voor je op een rij gezet!